DIY, Interieur, kids, Lifestyle

DIY: Wolkenlamp, bespaar €6000!!

25 september 2015

Hormonen, we ontkomen er niet aan. Ze zorgden tijdens de zwangerschap voor veel twijfels maar mijn schoonmoeder redde de dag met haar zelfgemaakte wolkenlamp!

Ik ben niet echt iemand die veel last heeft van hormonale wisselingen en buien. Je zult bijvoorbeeld aan mij nooit echt kunnen merken of ik in mijn “maandelijkse periode” verkeer. Ik loop er altijd maar een beetje stilletjes bloedend bij. Geen heftige vreetbuien met hunkering naar chocolade en al helemaal geen chagrijnige buien. Althans, nooit meer dan normaal HA.

Hormonster

Tijdens mijn zwangerschap was dit echter wel een heel ander verhaal. Zo weinig last ik normaal heb van mijn hormoonhuishouding, zo vreselijk veel moeite had ik om dit hele huishouden van Jan Steen in bedwang te houden. Huilen, chocolade eten en tijdens het chocolade eten hunkeren naar nieuwe chocolade en daar dan weer om huilen want ik was al zo dihik!  Mensen afsnauwen, mensen enórm de waarheid vertellen en twijfelen. Vooral veel, extreem veel, twijfelen. Over alles. Ik ben al niet een heel besluitvaardig persoon en ik moet zeggen dat ik daar in het verleden nooit moeite mee heb gehad. Het is best een oké eigenschap heb ik in meerdere situaties al wel eens gemerkt. Maar de besluiteloosheid tijdens zwangerschap nam echt buitenproportionele omvang aan. Zo heeft dit mij sowieso bijna een aantal keer mijn relatie gekost omdat ik een keer of 36 van mening over het behang in de babykamer ben veranderd. Als ik er nu over nadenk was dit best heel sneu voor Martijn…Er hangt nu overigens alles behalve behang in de babykamer…

Twijfelen

Twijfels dus. Over alles. Die twijfels pakten zich vooral heel erg samen boven de babykamer hoor. Die moest perfect maar goed, wat is perfect? En met de wetenschap van nu, blijkt in de ogen van een zwangere vrouw eigenlijk nooit echt iets perfect, totdat haar baby het levenslicht ziet, dan weet ze pas: Dit is perfectie!

“Met de wetenschap van nu, blijkt in de ogen van een zwangere vrouw eigenlijk nooit echt iets perfect, totdat haar baby het levenslicht ziet, dan weet ze pas: dit is perfectie!”

IMG_5413Over verlichting is daarentegen vrij weinig getwijfeld. En met weinig bedoel ik dat er wel 4 borden met “hanglampen babykamer” op Pinterest zijn volgegooid. Eigenlijk waren we er al helemaal uit. Het moest deze lamp worden:

Het enige probleem echter was, dat deze lamp een schamele €6000 kost. Hartstikke leuk allemaal en die baby is vast heel lief en heel knap, maar toch zagen wij het niet zitten om de rest van baby’s kindertijd in de schulden te verkeren zodat zij dan een designerlamp boven haar snufferd heeft hangen. En even voor de duidelijkheid: wij slapen zelf vandaag de dag nog steeds in een kamer met enkel een peertje aan een draad uit het plafond. Ik bedoel maar.

IMG_5411Maar geen nood, daar was onze DIY-redder in nood. Mijn lieve schoonmoeder is heel erg van alle DIY-markten thuis en naait alles wat los en vast zit. Ze is niet vies van een experimentje hier en daar (haha dit wordt een intens smerig verhaal zo, sorry Trudy) en ging dus voor ons thuis aan de slag. Met geweldig resultaat! De lamp hangt zo prachtig in de babykamer en is echt een beetje het middelpunt. Het mooie is, dat hij niet in de weg hangt, ondanks dat de kamer vrij klein is. Hij trekt de aandacht, maar is ook weer op een bepaalde manier subtiel aanwezig. I LOVE IT!

Geluksdag: een DIY wolkenlamp!

Jullie zagen het wellicht niet echt aankomen door mijn geratel over hormonen aan het begin van dit blog, maar vandaag is dus jullie geluksdag. Ik ga namelijk (namens mijn schoonmoeder) met jullie het geheim delen van dit geweldige DIY project. In de komende eenvoudige stappen laat ik zien wat je nodig hebt en hoe doodeenvoudig je deze beauty zelf in elkaar kunt knutselen.

Benodigdheden

IMG_5556

 • Een hanglamp van IKEA namelijk de ‘Varmluft’ maat 46cm van maar liefst €4,99 (deze lamp is er ook in 66cm omvang, maar dit is echt mega groot. En aangezien er materiaal omheen komt, wordt deze lamp van 46cm al een stuk groter in omvang.
 • Vulling: fiberfill of watten. Veelal te koop bij hobbywinkels of doe-het-zelf zaken. Dit hoeft ook echt niet veel te kosten. Ook bij Action verkopen ze dit soort dingen. Het wordt namelijk ook vaak gebruikt om knuffels of gehaakte poppen op te vullen.
 • Lijmspray. Mijn schoonmoeder gebruikte die van Bison

 

 

 

Werkwijze:

 1. Spray de lamp helemaal in met de lijmspray en plak aan boven en onderkant twee grote stukken fiberfill of watten. De stukken moeten wat groter zijn dan de lamp zelf en dus iets aan de zijkanten uitsteken.
 2. Knip een gat aan de onderkant van de lamp in het fiberfill zodat er een opening voor de lamp verschijnt. Het is aan te raden om gewoon de hele opening van de lamp te nemen. Dat is een vierkant dat je dus makkelijk kunt uitknippen.
 3. Daarna spray je steeds een plaats waar je een pluk wilt plakken met lijmspray en plak je de pluk erop. Kind kan de was doen! (wish that was true) Plak de plukken rondom zodat er niet een te strak geheel ontstaat. Wolken zijn immers grillig 😉
 4. Als de lamp klaar is, gebruik dan een ledlamp als je hem wilt gaan gebruiken, deze worden niet zo warm en geeft toch een veiliger gevoel.

 

IMG_7340Tip: Als je de mogelijkheid hebt, hang de lamp dan al aan het plafond voor je hem met de stof gaat bekleden. Zo kun je er omheen lopen en alle plaatsen goed bedekken. Inclusief de  onderkant. Hij komt immers straks ook aan het plafond te hangen en wordt dus in principe altijd van alle kanten gezien.

Ik ben ontzettend benieuwd of er mensen zijn die een poging gaan wagen. Ik mag er zelf natuurlijk eigenlijk niets over zeggen omdat ik hierin echt geen vinger heb uitgestoken, maar het oogt en het klinkt toch allemaal potverdorie hartstikke eenvoudig he!

Mocht je nu zoiets hebben van “Schitterende lamp, ik wil hem, maar ik haat DIY!!” Mijn schoonmoeder wil ze ook best op bestelling maken. Voor €50 heb jij dan zo’n prachtexemplaar in je huis hangen zonder vieze lijmresten aan je klauwen. Jeetje.

Heb je de lamp gemaakt? Gooi een foto op de sociale media en TAG MIJ HIERIN! Feestboek, Instagram, Twitter, het kan echt allemaal. Ik bestier al deze mediums met enorm veel plezier dus zoek mij op elk kanaal, of welk kanaal je zelf ziet zitten en show mij die foto! Mijn verwachtingen zijn super hoog gespannen nu. Zet hem op!

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Talitha 26 september 2015 at 19:44

  Hoppa, doet schoonmoeder gewoon ff! Ik ga straks in ons nieuwe huis ook aan de slag en mocht het niet lukken dan schakel ik ook graag je schoonmoeder in 🙂 kom maar op met al die diy tips & laten we Trudy een begrip worden op IG ?

  • Reply babyisthenewblack 27 september 2015 at 12:22

   HAHA love dit! Succes met je nieuwe huis en ik hoor wel of er hulp nodig is. 😉

 • Reply Katherine 8 augustus 2016 at 17:07

  Simon lasciamo perdere,è evidente che lei cerca lo scontro ma non la soifƒsderÃd² in questo. Mi stia bene e creda anche lei a quel che vuole.

 • Reply Louisa 8 augustus 2016 at 20:15

  This is a most useful cottoibunirn to the debate

 • Reply Lola 8 augustus 2016 at 22:18

  The hotesny of your posting is there for all to see

 • Reply Cathy 8 augustus 2016 at 23:04

  BION I’m impsresed! Cool post!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge