Favoriet, Interieur, kids, Lifestyle

Favoriet: The birth poster

2 oktober 2015

IMG_7560Een hele tijd geleden stuitte ik via Instagram op een prachtige simplistische poster van een getekende baby. Ik was destijds vrij recentelijk zelf mama geworden en vond eigenlijk alles met de afbeelding van een baby heel aandoenlijk, schattig en meestal nog ronduit prachtig ook. Dat waren de hormonen natuurlijk 😉

Maar deze poster liet mij niet meer los en ik ging op onderzoek uit of hij wellicht te bestellen was. Toen ik op de website van ‘The Birth Poster’ terecht kwam, zag ik pas hoe bijzonder dit concept nou eigenlijk echt is. Elke poster is een tekening/omlijning van een pasgeboren baby op ware grootte van het moment van geboorte. Je geeft bij het bestellen van de poster dus door hoe lang jouw kindje in cm was, de tekening wordt dan afgedrukt in exact die lengte. Heel bijzonder om in huis te hebben en er regelmatig écht even bij stil te staan hoe klein jouw kleintje was toen hij of zij geboren werd.

“We weten allemaal hoe snel je vergeet hoe klein je baby’tje écht geweest is”

Over The Birth Poster
De oprichters van dit concept zijn Evelina and Gustav, een stel uit Stockholm, Zweden. Evelina is het creatieve brein achter de prints en samen bedachten ze dit concept. Je kunt de posters via internet bestellen en als je wilt een preview via mail opvragen. Na bestelling worden de posters op dik papier, van hoge kwaliteit, in Zweden gedrukt en zorgvuldig in een stevige koker naar Nederland verzonden. Dit duurt ongeveer twee weken. De posters hebben allemaal een formaat van 50×70

Vier verschillende prints
The Birth Poster is er in vier verschillende prints. Alle vier zijn ze bijna identiek maar met een paar kleine verschillen. Zo zijn er twee die helemaal uit één lijn op papier zijn gezet, onafgebroken. En twee sketches. Dat zijn afbeeldingen van een baby met meerdere getrokken lijnen over elkaar.

Naam en andere gegevens
Ook de naam van je kindje en eventuele overige gegevens als gewicht en datum van de geboorte, kunnen ook een mooi plaatste op de poster krijgen. Dit kun je bij bestelling helemaal zelf invullen.

IMG_7562Lijst van IKEA
Bij de poster komt geen lijst, die moet je er zelf nog los bijkopen, mocht je een lijst willen gaan gebruiken uiteraard. Wij kochten de meest simpele lijst van IKEA, in het grootste formaat. We vonden dat de poster namelijk een prominente plaats in huis verdiende, daar hoort een grote lijst bij. Dit werd de RIBBA wissellijst in formaat: 61×91. Je kunt hier kiezen uit meerdere kleuren en formaten.

Wat kost dat?

 • Kosten poster: €65
 • Verzendkosten: €10
 • Kosten wissellijst (grootste formaat): €17,95

 

Wij zijn ontzettend blij met deze poster als aandenken aan ons mini babytje. Ook denk ik dat dit een fantastisch kraamcadeau is om bijvoorbeeld met een groepje vrienden of familie aan iemand te geven. De kosten ervan vielen mij best mee, het verzenden is €10, dat komt er nog bovenop, maar het moet dan ook uit Zweden komen. Ik vind het zo uniek en zeker elke cent heel erg waard.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, of je het al kende en je er wellicht al eentje thuis hebt staan/hangen. Heb ik je enthousiast gemaakt? Dat is altijd fijn te horen en dan ben ik razend benieuwd welke print je zou uitkiezen. Op de eerste foto zie je dat wij de tweede print hebben gekozen.

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mama Marianne 2 oktober 2015 at 12:27

  mooi dit stuk weer en inderdaad het zal voor vele nieuwbakken ouders toch nieuw zijn en een idee om dit ook te laten maken .
  Alleen misschien wat moeilijk als er straks dat grote gezellige gezin gaat komen , dan hangt je muur gelijk helemaal vol !!!!! Haha

  • Reply babyisthenewblack 5 oktober 2015 at 15:07

   Haha mam, dan gaan we gewoon groter wonen of bouwen een speciale muur voor alle prints! XXX

 • Reply iooon 2 oktober 2015 at 22:19

  ik wil deze zo graag. Maar ja verhuizenrestschuldgeenbudget dus het moet even wachten. Ik zie het al voor me om onze hele slaapkamer wand vol met deze tekeningen te hebben. Voor alle 10 kinderen.

  • Reply babyisthenewblack 3 oktober 2015 at 13:18

   Hahahaha super onpraktisch allemaal weer maar dat is geloof ik alles wel met tien kinderen. Dit blijft voorlopig nog wel bestaan dus komt goed hoor, even sparen en je huis fijn inrichten is echt belangrijker. XX

 • Reply Hanna 3 oktober 2015 at 16:03

  Ohja super leuk!! Ga hem onthouden voor een keer als kraamcadeau! Snapte het idee nooit zo goed van de poster maar nu wel! X

  • Reply babyisthenewblack 5 oktober 2015 at 15:08

   Ja tof he, en voor die prijs is het echt nog wel te doen om dit cadeau te geven, wellicht met wat meer mensen samen. Het is in ieder geval heel persoonlijk en bijzonder.

  • Reply Jayce 7 augustus 2016 at 23:08

   I’m grutefal you made the post. It’s cleared the air for me.

 • Reply Inge 23 augustus 2016 at 10:40

  Bedankt voor de tip, ik heb deze besteld na de geboorte van mijn zoontje en ben er superblij mee! Het is een stukje moderne kunst met een persoonlijke touch in de living. Zeer mooi en ik heb er ook al heel veel complinenten over gehad.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge