kids, Lifestyle, Moederschap

Naar een festival of concert met je baby? Doen!

3 oktober 2015

IMG_9167Je bent rond de dertig, bezoekt festivals, concerten in de open lucht en gaat graag naar zoveel mogelijk evenementen die jaarlijks in de stad worden georganiseerd. En dan ineens ben je zwanger… Dat overkwam mij en daarmee uiteraard ook mijn vriend. Dat hele zwanger zijn zelf was al een behoorlijke schok, maar zodra ik dat eenmaal een beetje verwerkt had, had ik steeds vaker ineens besef-momenten die gepaard gingen met een harde kreet “shiiit, dat kan straks ook niet meeheer” met een jank en huil erachteraan. Dat bleek achteraf echt nergens voor nodig want de baby gaat gewoon overal mee naartoe!

 


Met een baby is je leven voorbij!

Dat is wat ik altijd dacht. Als ik mensen op straat met hun ziel onder hun arm een kinderwagen zag voortduwen, want zo zag dat er in mijn hoofd uit, had ik altijd medelijden met deze mensen. Die kunnen niets meer dacht ik. Ik ging naar Jazz-festival, Carnaval en bezocht elke dinsdag in augustus de gratis parkconcerten met een biertje in iedere hand. Nu, bijna twee jaar later, doe ik ál deze dingen nog steeds, wel met iets minder biertjes in de hand en een baby om mijn nek. Maar ik doe ze nog steeds en niet eens met minder plezier. Het kan dus wel gewoon.

IMG_9170Hoe dan?
Al toen Roos drie maanden oud was stond hier het pre-carnavalsfeest op de planning. De hele binnenstad was versierd en de vriendengroep had het al weken nergens anders over. Onze editie zou er dit jaar wel iets minder alcoholisch en hossend aan toe gaan dan voorgaande jaren maar we zouden van de partij zijn, dat was duidelijk. Ik trok Roos een hysterisch warm berenpak aan en knoopte haar in de draagdoek. Off we go! Het was super gezellig en deze eerste echte ervaring van feesten met een baby, beviel hartstikke goed. Roos keek haar blauwe ogen uit en had het zichtbaar prima naar haar zin.

Vanaf dat moment zijn we dit eigenlijk altijd blijven doen. Tuurlijk doen we ook dingen zonder Roos en gaan we heus wel eens een avondje flink de kroeg in terwijl zij bij opa en oma is, maar over het algemeen gaat Roos mee naar dingen overdag of in het begin van de avond. Ik heb het dan niet minder leuk, juist eigenlijk leuker dan voorheen. Roos geniet van alle mensen om haar heen, de muziek en de mogelijkheid om naar iedereen te lachen en te zwaaien. Dat maakt mij dan weer super vrolijk.

IMG_9811Zo zijn we hossend en verkleed de binnenstad van Breda door gegaan. Geheel gehuld in oranje gaan dansen op Koningsdag. Hebben we staan swingen op het water tijdens Jazz-festival. Stonden we te headbangen bij The Deaf op een lokaal festival. Bezochten we bijna alle dinsdagen in juli en augustus de gratis parkconcerten en aten we vorig weekend wel 300 verschillende gerechtjes tijdens een rollende keukens evenement.

Zo zo zo leuk allemaal!

 

 

 

IMG_2786Een makkelijk kind.

Ik hoor vaak andere mensen zeggen hoe makkelijk Roos is. Dat is ook zo en ik denk dat we geluk hebben met een kindje als Roos. Maar ook denk ik dat wij mede de oorzaak zijn dat zij zo makkelijk is. Ik ben van mening dat we haar makkelijk gemaakt hebben door haar al heel vroeg overal mee naartoe te nemen. Ik hoor vaak om mij heen dat mensen het niet aandurven om dit soort dingen te ondernemen met een (klein) kind en dus daarom maar niet gaan. Maar waarom zou je het niet proberen? Probeer iets bij je in de buurt, als het tegenvalt ben je zo weer terug. Als je een makkelijke instelling aanneemt, zul je merken dat het ook makkelijker is om het huis uit te komen. De eerste keer neem je waarschijnlijk een hoop spullen mee maar dat wordt na iedere keer weer minder. Tegenwoordig heb ik een klein tasje bij met een luier, een schone broek, doekjes, een beker en een flesje drinken. Prima! Het wordt ook wel iets makkelijker naarmate je kindje wat ouder wordt. Maar zeker bij borstvoeding bijvoorbeeld is het super makkelijk. Je hebt het eten voor baby altijd bij! Altijd op temperatuur en je kunt het altijd en overal geven. De drempel om dat ook écht te doen is een ander verhaal, daar moet je even overheen en dat taboe moet ook gewoon de wereld uit. Maar aan dat onderwerp ga ik vandaag voorbij ;). Verder moet ik er wel even bij vermelden dat dit allemaal super makkelijk is als je maar één kindje hebt. Bij twee wordt dit een heel ander verhaal en daar zal ik ook echt niets over zeggen.

Handige Tips

 • Neem een draagdoek/drager. Je hebt je handen vrij en je kindje kijkt niet de hele dag tegen benen van vreemde mensen aan. In een drager zit je kindje hoger en krijgt veel mee mee van wat er om hem of haar heen gebeurt. Ook loop jij bij drukte niet in de weg met je enorme kinderwagen en krijg je geen boze blikken toegespeeld van mensen zoals ikzelf vroeger. Lees hier meer over een ergonomische drager die je heel makkelijk aan en uit doet en ideaal is voor festivals en concerten met baby/peuter.
 • Zorg ervoor dat je kindje een gehoorbeschermer draagt!! Ook als jij denkt dat het geluid wel meevalt, is dit voor je kindje meestal heel erg hard. Je wilt ook weer niet dat je kindje een gehoorbeschadiging oploopt omdat jij hem of haar toevallig meesleept naar een plek waar harde muziek wordt gedraaid. Wij hebben de onze gekocht bij Bol.com voor €24,95. Een heel fijn ding die je kunt uitschuiven en groter maken. Je kunt hem eventueel zelf ook gebruiken. Het sluit helemaal rond de oortjes van je kleintje en dempt geluiden van buiten af op een zeer aangename manier. De recensies van anderen kun je ook lezen op de website van Bol.com en zijn allemaal erg positief. Een fijn ding. 
 • Neem een klein tasje met spullen voor je kindje mee. Een flesje drinken, wat te eten. Maar zorg ervoor dat je niet teveel gaat meeslepen. Je hebt waarschijnlijk echt niet veel nodig en hoe meer je meeneemt, hoe zwaarder het is om alles te dragen. Als je je kindje draagt is het raadzaam een rugzak mee te nemen. Deze kun je net als je kindje omhangen en heb je altijd je handen vrij.

 

IMG_7179IMG_5147Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en ook hoop ik dat je eventuele onzekerheid opzij kunt zetten. Je zult zien dat het echt fantastisch is om naar dit soort evenementen te gaan mét baby. Tuurlijk blijft het ook leuk om dit soort dingen met vrienden/vriendinnen en je partner te doen. Dat moet je ook zeer zeker blijven doen, maar ga het ook eens een keertje met baby doen. Het is echt een aanrader!

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Lenneke 3 oktober 2015 at 13:03

  Fijn verhaal weer Suus. Lekker hè pronken met zo’n kleine op je buik / rug! Valt Roos ook in slaap in de draagzak of slaapt ze weinig overdag?

  • Reply babyisthenewblack 3 oktober 2015 at 13:21

   Hey Len! Ja heerlijk als ze in de draagdoek/zak hangt. Al moet ik zeggen dat inclusief koptelefoon, we soms echt een attractie zijn. Haha.

   Roos valt op een gegeven moment eigenlijk altijd in slaap in de drager ja, zeker als we ergens zijn waar ze haar koptelefoon op moet. Dan wordt het geluid gedempt en als ze al moe is slaapt ze heel snel. Tijdens Breda Barst twee weken geleden, stond ik te rocken bij The Deaf, en zij hing in totale zen-toestand te snurken. Was zo ironisch! Ze slaapt overdag sowieso thuis in de ochtend uit en haar ochtendslaapje is einde ochtend en dan een aantal uur achter elkaar. Dus die kan daarna altijd de hele middag door.

 • Reply marianne MAMA 3 oktober 2015 at 17:49

  Wat een mooie foto s toch weer bij dit stukje tekst
  Zeker met die koptelefoon en ze vind het ook allemaal prima he .
  Mooi hoe je toch dagelijks de inspiratie weet te vinden om er iets op te zetten .

  • Reply babyisthenewblack 5 oktober 2015 at 15:02

   Dank je wel mam! XXX

 • Reply Janske 4 oktober 2015 at 10:54

  Dat was ook een van mijn eerste gedachte. ..nu kan ik niet meer naar alle festivals. ..we hebben inmiddels ook gehoorbescherming gekocht dus laat die festivals maar komen ?

  • Reply babyisthenewblack 5 oktober 2015 at 15:03

   Super goed! Heel veel plezier alvast, en als het een keer tegenvalt ben je zo weer terug thuis. Vooral de gratis festivals die niet te druk zijn, zijn erg leuk met kindjes. Liefs!

 • Reply Nicole 5 oktober 2015 at 11:27

  Ten eerste: Roos ziet eruit om op te vreten met die koptelefoon op! Zo lief!
  Deze blog is zo herkenbaar! Ondanks dat mijn zwangerschap wel gepland was, was ik zo bang om opgesloten te zitten in huis met baby. Bang dat mijn drukke sociale leven voorbij was. Daarom hebben wij vanaf het begin afgesproken om Spencer overal mee naar toe te nemen. Verjaardagen, feestjes, uit eten, high tea’s. we sleepten (en slepen) hem overal mee naar toe. Het resultaat is een supervrolijk mannetje dat zich goed kan vermaken en niet moeilijk is!! Heerlijk! En dus ook een vrolijke mama 🙂

  • Reply babyisthenewblack 5 oktober 2015 at 15:06

   Wat heerlijk om te horen. En thanks voor het compliment. Lief. X

 • Reply mandy 5 oktober 2015 at 16:50

  Aan het eind van de maand komt hier ook een baby’tje … en carnaval kunnen we niet missen … ga aan de slag met je tips , zo maar eens een hippe gehoorbeschermer shoppen

  Super leuke blog heb je .. lees het iedere keer weer met een lach !

  • Reply babyisthenewblack 6 oktober 2015 at 11:41

   Oh wat leuk, een oktoberbaby! Uit ervaring kan ik zeggen dat dat hele leuke zijn 😉
   Schuwen met de laatste loodjes en alvast heel veel plezier met je kleintje en alle festivals en concerten! Bedankt voor je compliment ook, fijn te lezen dat je hier graag komt! Lieve groetjes.

 • Reply Carine 9 oktober 2015 at 16:18

  Leuk stuk! Goed om te zien dat er nog meer mensen zijn die nog vanalles doen met hun baby. Het is een goed voorbeeld voor sommige mensen die bang zijn dat hun leven ophoudt na het krijgen van een kind. Inderdaad twijfel ik zelf ook hoe het is met twee mini-mensjes of als ze iets minder de “accessoire” leeftijd hebben en vooral zelf willen rondlopen.
  Die gehoorbescherming gebruiken we hier ook regelmatig en trekt veel bekijks. Vreemd dat je die dingen eigenlijk zo weinig ziet bij jonge kinderen. Wij merkten wel dat we moesten opletten wanneer we de “koptelefoon” van haar hoofd afhaalde want anders schrok ze alsnog van het omgevingsgeluid.

 • Reply Sheila 18 oktober 2015 at 14:42

  Leuk om te zien dat je ook gehoorbescherming gebruikt. Ik heb ook een makkelijk zoontje. We zijn net terug van een maand rondreizen door Amerika. Hij was nog net geen 10 maanden toen we vetrokken. We hadden niets geboekt en dachten gewoon… we zien wel of hij ons tempo bij houdt en anders doen we een stap terug. Dus dat betekent overal voeden (bij een supermarkt op een parkeerterrein) en aan het einde van de dag een accommodatie vinden. En natuurlijk gaat dat prima. Mijn boef was super vrolijk en zwaar relaxed gedurende de hele reis van elke dag weer opnieuw op pad zijn. Heeft hij echt wel van ons meegekregen, zoals jij ook zegt.

  En omdat we de eerste week Walt Disney World gingen bezoeken, kocht ik gehoorbescherming. Ik twijfelde nog tussen datgene wat jij hebt of een band. Je weet misschien wel wat ik bedoel als je op zoek bent geweest naar gehoorbescherming. Ik kocht de band. Ten eerste vind ik ze lastig om om te doen. Maar mijn zoontje wilt ze niet op. Dát was een beetje jammer :). Ach, dan maar geen vuurwerk. En als de drukte in een attractie teveel werd, liepen we gewoon naar buiten. Het viel me trouwens wel op dat er genoeg ouders zijn die niet aan gehoorbescherming denken. Staat ze met een kleintje naast de boxen ofzo.

  Maar goed, het ‘oude’ leven is helemaal niet voorbij als je moeder wordt. Ik ben een backpacker en reis er niet minder om. Ook niet minder ver of heel anders :). Dus keep up the good work!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge