Lifestyle, recept

Recept: pittige couscous met chorizo en geitenkaas

6 oktober 2015

Ik vertelde al bij een eerder recept dat ik deelde, dat ik echt een bloedhekel heb aan koken. Maar daarentegen is #nevernoteating wel de uitspraak die het meest op mijn lijf geschreven is. Ik houd van lekker eten ben daarom altijd op zoek naar makkelijke recepten die je eigenlijk bijna niet kunt laten mislukken, al zou je er je best op doen.

IMG_7640

 

 

Want #nevernotmislukken is ook voor mij in het leven geroepen. Ik kaart even het moment aan waarop ik poogde een heuse Key Lime Pie te bakken…let op…

De bovenste twee plaatjes geven weer hoe de taart er EIGENLIJK uit had moeten zien…

Het moge nu toch wel duidelijk zijn dat ik alles behalve een keukenprinses ben. Maar dat maken de recepten die ik hier deel dus naast heel heel lekker, ook super simpel. Anders had ik ze sowieso niet kunnen fabriceren 😉

Vandaag weer een hele fijne!

 

 

 

 

IMG_7639Pittige couscous met geitenkaas en Chorizo

Ik ben heel erg dol op couscous. Niet per sé omdat het zo onwijs lekker smaakt, maar omdat dit gewoon niet kan mislukken. Het hoeft enkel te wellen in water dat net van de kook is en sinds ik dat heb ontdekt, probeer ik elke dag een reden te verzinnen waarom couscous een goed idee zou zijn. Dit recept is daar de aller aller beste reden voor

 

 

  • Hoofdgerecht
  • 3/4 personen
  • Ongeveer 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

  • 400 g couscous
  • 150 g rozijnen
  • 250 g chorizoworst
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 100 zachte geitenkaas
  • 15 g verse munt
  • 250 g panklare sperziebonen
  • Eventueel honing (hoeft niet)
  • 1/2 liter kokend water

Benodigdheden (ik ben altijd van “hoe minder hoe beter” en let op)

  • Een wok
  • Een mes
  • een schaal voor de couscous
  • Meer niet!
  • Echt niet!
  • YES

Bereiding

  1. Doe de rozijnen en couscous in een kom, schenk 1/2 liter kokend water erop en laat ca. 5 min. wellen.
  2. Snijd chorizo in stukjes. Pel en snipper de ui.
  3. Bak 2 minuten de chorizo zachtjes in de wok. Schep ui, paprika en sperziebonen erdoor en roerbak ca. 4 minuten.
  4. Hak intussen de munt fijn en verkruimel de geitenkaas.
  5. Schep de couscous met rozijnen door het groentemengsel en verwarm al omscheppend nog ca. 4 minuten zachtjes tot sperziebonen gaar zijn. Schep de munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep op vier borden en strooi de geitenkaas erover.
  7. Ik schenk er altijd nog een beetje honing over, dat geeft een wat smeuïger effect. Heerlijk samen met de geitenkaas en de chorizo.

Eet u smakelijk!

JOE! GROETJES!

Bron: ah.nl

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Renée 6 oktober 2015 at 14:36

    Opgeslagen! Die ziet er heerlijk uit. Denk dat ik hem aankomend weekend ga maken, want dan is mijn kaas-hatende-man niet thuis met eten 😉

    • Reply Rena 8 augustus 2016 at 20:39

      When you think about it, that’s got to be the right anrews.

    • Reply Florence 9 augustus 2016 at 02:37

      Desde luego Yolanda de Cocido de sopa es una crack, el bocado es una pr³cpraaiÃen fácil y fíjate que bien explotada. Y tu versión, riquísima, ligeramente diferente en la textura, y también me encanta (no te libras!).Un saludo.

  • Reply Kamryn 9 augustus 2016 at 05:00

    Your talents and cretaivity just amaze me. Everything you do is just beautiful! You can tell that things just come so naturally to you.Been praying for your family.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge