#Nevernoteating, Lifestyle, recept

Recept: Kokosmakronen met maar 2 ingrediënten!

13 oktober 2015

Vandaag wil ik iets met jullie delen dat ik laatst tegenkwam en mij omver blies. Zoals ik al zo vaak heb aangegeven hier en ook hier, kan ik niet echt koken en al zeker niet bakken. Dat laatste is echt een understatement. Nu kwam ik dit recept tegen op Culy, dat mij te mooi om waar te zijn leek. Kokosmakronen bakken met maar 2 ingrediënten in 15 minuten…

Bizar, I know!

Ik nam voor jullie de proef op de som om te kijken of dit echt kon in 15 minuten en met maar twee ingrediënten. Ik had er een hard hoofd in, maar goed als het mij zou lukken dan zou iedereen het kunnen. Here we go!

 • Koekjes/tussendoor/nagerecht (eventueel met chocolade erover en een bol ijs)
 • 5 grote koeken of 10 kleintjes
 • 15 minuten bereidingstijd

Benodigdheden:

 • 100 gram gezoete gecondenseerde melk
 • 100 gram kokosrasp
 • Een bakplaat bedekt met bakpapier
 • een kom
 • een (ijs)lepel

Bereiding:
Je hebt hiervoor 100 gram gecondenseerde melk en 100 gram kokosrasp nodig. Je kunt natuurlijk de hoeveelheden verdubbelen. Of kijk hoeveel je van het ene ingrediënt in huis hebt, en pas de ander daarop aan. Als de hoeveelheden maar gelijk zijn!

 1. Meng de gecondenseerde melk en de kokosrasp in een kommetje met een lepel of spatel tot alles goed is gemengd, dit duurt nog geen minuutje. Het mengsel moet goed plakkerig zijn en aan elkaar blijven kleven als je het samendrukt.
 2. Neem een bakplaat, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
 3. Verdeel het mengsel in mooie hoopjes. Wij gebruiken hier het liefst een ijslepel voor, daarmee haal je 5 grote kokosmakronen uit dit recept. Je kunt natuurlijk ook hoopjes maken met je handen, zo groot als je wil.
 4. Bak de kokosmakronen ongeveer 10 minuten in de oven op 175 graden tot de bovenkant bruin is. Iedere oven werkt weer wat anders; dus kijk rond een minuut of 8 eventjes hoe ze gaan! Soms moeten ze ietsje korter dan 10 minuten, en soms iets langer. En: hoe kleiner of platter je kokosmakronen zijn, hoe korter ze in de oven moeten.

Bewaren:
Je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdicht doosje in de koelkast. Daar blijven ze ongeveer een weekje goed. Maar wedden dat je ze dan al op hebt?

Mijn eindresultaat:

IMG_7769 3

HOEZEE, het is dus gelukt. En echt heel goed ook. Niet een beetje gelukt met hier en daar één die toch niet zo lekker was, nee, allemaal waren ze goddelijk. Ik weet dit omdat ik ze uiteraard gewoon allemaal zelf heb opgegeten voor er ook maar iemand anders met zijn of haar vinger aan kon zitten.

Een dag erna bakte ik nog een batch en die waren ook gewoon wéér goddelijk. De partij daarna mislukte wel…maar dat kwam omdat ik met koffie, chocolade en Pretty Little Liars (serie) op de bank zat terwijl mijn kind een middagslaap van 3 uur deed. Toen de wekker van de oven ging heb ik deze uit laten gaan omdat ik niet omhoog kon. (*kuch*WILDE*kuch*) en daarna vergat ik al heel snel dat er überhaupt iets in de oven zat.

JOE! GROETJES!
#NEVERNOTEATING

Bron van dit alles: Culy.nl

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Nicole 13 oktober 2015 at 16:32

  Klinkt goed! Even bij mijn recepten opslaan 😀

 • Reply Fidelia 8 augustus 2016 at 23:34

  That ins’ghtis perfect for what I need. Thanks!

 • Reply Becky 9 augustus 2016 at 00:55

  Ik was hier al zo lang naar op zoek… Heb d’r uiteindelijk bij DI eentje gevonden – van een of ander onbekend merk – heb deze dan opgemaakt en nadien uitgespoeld en m’n gewone naeallekremovgr er in gedaan

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge