kids, Lifestyle, Moederschap, Persoonlijk

Tips voor een soepele eerste verjaardag

15 oktober 2015

De eerste verjaardag van je kind, sowieso al een met emoties beladen aangelegenheid, wil je graag zo soepel mogelijk laten verlopen. Niet teveel stress zou voor iedereen fijn zijn, maar vooraf weet je eigenlijk wel dat dit vrijwel niet te doen zal zijn.

Vorig jaar maakte ik, op die van mezelf na, mijn eerste eerste verjaardag mee. Dat was echt een verjaardag ‘from hell’ en is het hele jaar in mijn hoofd blijven rondzoemen. Het was er druk, heel erg lawaaierig, chaotisch, rommelig en eigenlijk niet gezellig. De ouders in kwestie hadden uiteraard de beste intentie om hun kind een prachtige verjaardag te geven, maar toen ik aan het eind van de middag huiswaarts keerde, hoorde ik het ventje buiten op straat vanuit zijn slaapkamertje luidkeels en ontroostbaar huilen. Dit wilde ik kosten wat het kost voorkomen, maar was een beetje bang geworden dat dat misschien niet eens een optie zou zijn. In de voorbereiding richting Roos’ verjaardag, had ik mijzelf er een klein beetje bij neergelegd dat dit een vrij hysterische dag zou gaan worden voor zo’n klein minimensje, daar kon je eigenlijk niet omheen dacht ik, behalve als je geen visite laat komen en het alleen met het gezin zou vieren. Dat wilden we niet.

Uiteindelijk hebben we een geweldige dag gehad met fantastische mensen en geweldige cadeaus. Roos heeft zich opperberst vermaakt, was super vrolijk, heeft tussendoor geslapen, taart gegeten, zich verwonderd over alle cadeaus die ze kreeg, met intens veel plezier elk cadeau ontdaan van papier, gespeeld, gezongen, gedanst. Het heeft dus veel beter uitgepakt dan ik vooraf had kunnen bedenken en hoe dat kan, of beter: hoe we dit hebben aangepakt, wil ik graag met jullie delen!

Voorbereiding:

 • Taarten regelen
 • Versiering kopen
 • Mensen uitnodigen
 • Cadeaus kopen
 • Boodschappen in huis halen

IMG_0011  IMG_0009

Taarten: (dit leverde mij op voorhand al 80% van alle stress) Ik had in eerste instantie het ingenieuze idee om zelf taarten te gaan bakken. Nou dat zeg ik verkeerd, eerst wilde ik een hysterische Pinterest tafel met de mooiste taarten erop. Toen ik erachter kwam dat een beetje mooi in elkaar geknutselde taart waar je amper 9 stukken uit haalt, al gauw €40 is, besloot ik ze dan maar zelf te gaan maken. Jumbo verkoopt immers alles om dit een beetje soepel te laten verlopen, maar gelukkig kwam ik tijdig tot inkeer. “JE KUNT NIET BAKKEN SUUS”. Oh ja, dat is ook zo.

IMG_0008  IMG_0005

Ik kwam op een van mijn lieveingswebshops namelijk die van HEMA, daar trok de taartenafdeling ineens mijn aandacht. Het schreeuwde heel hysterisch dat je een fototaart kon laten maken voor maar €12,50…Een taart waar je met gemak 9 stukken uit zou kunnen halen. Eh, wauw! Ik wil dit! Een half uur later had ik voor €25 twee taarten met meerdere foto’s erop. TOP! Je kunt alles helemaal customizen naar je zin, kleur fondant, met of zonder bloemetjes, een grote foto, meerdere kleine foto’s, tekst en zelfs op de zijkant kunnen foto’s komen te staan.  Vrij overdonderd was ik wel, dat dit per taart dus maar €12,50 kost…Wij kozen twee taarten met vanillevulling, maar er is ook een optie voor chocolade. Tuurlijk is dat fondant retezoet en blijft het een beetje luguber om een hap te nemen uit het hoofd van je kind, maar de taarten werden meer dan goedgekeurd. Erg lekker! Vond Roos ook overigens. Ik bestelde ze ongeveer een week voor de verjaardag van Roos en haalde ze de dag ervoor af in de winkel.

Processed with Moldiv

Versiering:

Hier wilde ik niet per sé heel veel geld aan uitgeven, maar moest wel gaaf zijn. Dat lukte ons heel prima bij HEMA en Flying Tiger.

Dat mensen uitnodigen, cadeaus kopen en boodschappen in huis halen kunnen jullie allemaal heel goed zelf, dus daar hoef ik verder niets over te vermelden. Wel wil ik onze gouden tip met jullie delen, de uiteindelijke reden waardoor dit zo’n ontzettend fijne dag is geworden denk ik.

TIJDSPLANNING!

Halleluja wat ben ik blij dat we een soort van planning aan deze dag hadden vastgemaakt. Normaliter zijn wij helemaal niet van het plannen en “doen wij altijd maar een dotje” maar de keuze om toch het een en ander vast te leggen voor deze dag bleek echt een hele goede. We wonen best klein en hoewel het uiteindelijk heerlijk weer bleek, was het geen optie om het hele feest buiten te vieren. Daarom hebben we besloten om de opa’s en oma’s (oudtantes -ooms) in de ochtend te laten komen tussen 10.00uur en 13.00uur. En al de jonge ooms en tantes en eventuele kindjes vanaf 15.30uur in de middag. Zo hadden wij tussendoor 2,5 uur om de rust even te laten wederkeren en kon Roos een middagdut tussendoor doen. Wonderwel deed ze dit ook precies volgens planning, wat natuurlijk uitzonderlijk is want dat had ik eigenlijk niet gedacht. Vrijwel direct nadat de laatste opa en oma vertrokken, viel Roos als een blok in slaap (DANK borstvoeding) en werd ze wakker toen de eerste tante om 15.15uur op de stoep stond. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze heerlijk de hele middag door kon en super vrolijk was.

IMG_0002  IMG_0003

Het is uiteraard onzin om te denken dat dit altijd exact zo volgens het boekje zal gebeuren. Maar ik denk wel echt dat de visite in twee shifts laten komen, een hele goede is geweest. Voor zo’n kleintje is alles toch al heel erg overweldigend en als iedereen in een keer op de stoep staat heb ik zelf ook 0 rust. Dat voelt zij ook weer aan mij en ik denk dat het dan super chaotisch kan worden. Nu heb ik zelfs in de ochtend én in de middag een aantal keer op mijn kont gezeten en heel relaxed een taartje meegegeten. Dat gebeurt echt nooit op een verjaardag. Rond 18.00uur vertrok de laatste partyganger en ploften wij met drietjes op de bank. Wat volgde was een hele fijne avond met veel poppengeknuffel en een heel blij meisje van 1 dat als Roosje sliep die nacht. Het meisje van 31 was trouwens ook best heel gelukkig.

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mama Marianne 15 oktober 2015 at 16:16

  Ooh Ooh wat een supermooi verhaal is dit toch weer en wat een heerlijke foto,s erbij,
  Daar alleen wordt je al helemaal vrolijk van .
  ??????

 • Reply Saskia 15 oktober 2015 at 16:38

  Ik zit hier dus gewoon te grienen om die foto van roos al lopende met de kinderwagen en een geweldige glimlach op haar gezicht ?.

  • Reply Katherine 8 augustus 2016 at 17:37

   This is a neat suraymm. Thanks for sharing!

 • Reply Renée 15 oktober 2015 at 17:46

  Top dit! M’n dochter wordt 6 december 1. Ik vier m’n eigen verjaardag nooit, dus dit is wel ff een dingetje. We hebben geen grote familie of vriendengroep, dus even kijken of we het in twee shifts doen of in 1. Ik kan me nu dan ook alweer druk maken over het feit of ik dan ook lunch etc. Moet verzorgen. M’n schoonfamilie is Surinaams en daar is eten natuurlijk altijd wel een dingetje..

 • Reply Lenneke 15 oktober 2015 at 17:54

  Kijken of wij t in januari ook zo goed geregeld krijgen! Thanks voor de tips ??

 • Reply Manon 15 oktober 2015 at 18:11

  Ah kijk nou! Zo leuk! Je hebt gewoon geen baby meer Suus maar een dreumesje…
  Ik zit ook al zo te dimdammen hoe ik het moet gaan doen met DE verjaardag hier…. Misschien zijn die 2 groepen wel een goed idee!

 • Reply iooon 15 oktober 2015 at 23:14

  HANDIG DIT!

  Die foto taart stond hier ook op de planning. Heb al een mooie paint-art gemaakt om er op te laten doen. Versiering hebben we hier nog in huis want mijn ouders hangen nog braaf iedere verjaardag slingers op. En dan vind ik het wel voldoende. Ik pak de tweede verjaardag wel wat groter uit. Tijdsplanning is tussen 10.00 en 17.00 uur. Maar volgens mij worden het al automatisch 2 shifts. Alleen grootouders zullen denk ik wel de godgansedag blijven. Maar dan boeit het ook niet dat Eon slaapt dan. Vind ik. En als dat wel boeit. PECH VOOR HULLIE. Dus. Verder ga ik monchoutaart maken uit een pakje want Stefan zn favoriet. En ik maak wat hapjes ala nootjes in een bakje, stengels in een glaasje. 😉

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 15 oktober 2015 at 23:39

  Ons zoontje wordt in januari 1 en ik zit er nu al mee hoe dat in hemelsnaam moet met de familie. Maar heel slim idee om de dag gewoon in de delen en aparte groepen op aparte tijden te laten komen! Ga ik zeker onthouden!!

 • Reply Jennifer 17 oktober 2015 at 15:27

  Oh super handig. Over 6 weken zijn de twins 1.. Dus heb pinterest al bezocht, maar uiteindelijk denk ik ook dat ik voor een easy taart ga, zoals bij de Hema. Tnx voor de tips! En wat een heerlijk meid is Roos ❤️❤️

  • Reply Jayne 8 augustus 2016 at 18:10

   Vi feirer ikke valentinesdag vi heller, hadde jo en kjempefin dag i gÃ¥r;).Nydelige hjerter, takk for ti˜.pt:)sÃensker deg en fin start pÃ¥ uken:).Klem Hilde

  Leave a Reply

  CommentLuv badge