Fashion, Lifestyle, Zwangerschap

‘Style the bump’. Kledingtips voor tijdens de zwangerschap

19 oktober 2015

Kledingtechnisch gezien is zwanger zijn soms echt een uitdaging. Ik ben al niet echt een modepopje en heb (geloof ik) niet een heel erg uitgesproken kledingstijl. Ik draag wat ik mooi vind en kijk daarbij niet per se naar wat de “menigte” vindt dat je op dat moment moet dragen. Hoewel de kledingwinkels uiteraard worden gedomineerd door wat er in de mode is, dus onbewust doet iedereen daar gewoon aan mee.

Hippe outfit vs huispak

Tijdens zwangerschap wordt het vaak net een tikkeltje lastiger om je kledingstijl een beetje makkelijk voort te zetten. Veel vrouwen moeten een beetje op zoek naar een enigszins nieuwe kleding-identiteit, anderen hechten er niet veel waarde aan en dragen over het algemeen joggingbroeken en grote truien. Dat is uiteraard geen enkel probleem en ik zal de laatste zijn om daar iets van te vinden. De laatste maand kwam ik ook echt niet meer uit mijn huispak, bijna niet eens om te douchen. Al die moeite. Ik vond dat mijn verkering mij maar uit het pak moest krabben als de bevalling begon.

Maar goed, voor die laatste maand daar was, zag ik er graag een beetje appetijtelijk uit met mijn zwangere pens en was daardoor eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe ideeën om ‘The bump te stylen”. Hoe verder de zwangerschap vorderde, hoe beter ik erin werd en hoe leuker ik het daardoor ook ging vinden. Tot ik mijn voeten niet meer kon optillen en ik er onmiddellijk mee kapte, huispak aantrok en basta!!

Inspiratie opdoen

Omdat ik zwangere buiken gehuld in mooie kledij nog steeds zo leuk vind om te zien, bedacht ik een leuk blogje te typen met wat inspiratie voor mama’s-to-be, zwanger, bijna-zwanger, net-niet-meer-zwanger of (zoals ik momenteel) gewoon een fan van hippe outfits met zwangere buiken erin die nog steeds af en toe een zwangerschapsjeans aantrekt omdat het lekker zit en het ook gewoon een spijkerbroek is. JOE! Hier eerst een fijne collage met inspiratie van mijn pinterest-bord ‘Maternity Fashion’.  [Begin reclameonderbreking] Op dit bord plaats ik regelmatig nieuwe ideeën ter inspiratie dus als je dat leuk vindt, volg mij dan op Pinterest! Dat kan door dit bord te volgen, of gewoon mijn Pinterest in het algemeen. Je ziet dan ook gewone fashion-inspiratie voorbij komen maar ook inspiratie betreffende interieur, recepten, lichaamsversiering, fotografie etc. [Einde reclame onderbreking]

Stuk voor stuk jaloersmakende plaatjes van prachtig zwangere vrouwen met hele toffe outfits. Tuurlijk zijn dit ook nog eens allemaal vrouwen waarbij het lijkt alsof ze een voetbal hebben ingeslikt en verder geen gram zijn aangekomen. Dat was bij mij zeker niet het geval, het is dan ook soms wel even zoeken of de outfit bij jouw buikomvang, voorkomen etc past. Maar ik moet eerlijk zeggen dat je het niet heel snel verkeerd kunt doen met een zwangere buik (behalve croptops zonder iets eronder…dat raad ik sterk af) Als je denkt dat iets te strak zit, en het niet mooi tekent aan de achterkant (maar verder wel lekker zit) draag er dan bijvoorbeeld een vestje overheen zodat je het rimpeleffect aan de achterkant niet ziet. De voorkant is namelijk echt al snel mooi, mits bedekt.

Gewone kleding mixen met positiekleding

Ik ben een enorme fan van “gewone kleding” door dragen tijdens de zwangerschap en dat combineren met positie-items. Dat laatste voornamelijk om het comfort! Zo had ik een aantal positie-broeken in mijn collectie, waaronder jeans en een zwarte skinny, en had ik één zwangerschapsjurkje en een zwangerschapspanty (die laatste prijs ik nog steeds de hemel in, draag hem nu nog met enorm veel plezier). Afgezien van ondergoed, heb ik dus echt maar heel weinig positiekleding aangeschaft. En dat heeft dus alles te maken met dat ik het liefst gewone kleding droeg tijdens mijn zwangerschap.

Wie mijn blog ‘Mijn zwangerschap in beeld’ voorbij heeft zien komen, heeft al een beetje een beeld kunnen krijgen van hoe ik er bijna 9 maanden bij heb gelopen. Ik zocht voor jullie vier foto’s van mijn zwangere zelf uit en stelde aan de hand van die outfits een nieuwe set kleding samen, die je bij H&M kunt bestellen. Waarom H&M? Puur omdat ik daar alles heel makkelijk kan vinden, het zeer betaalbaar is en omdat bijna iedereen wel een H&M in de buurt heeft zitten.

Rechtsboven:

Linksonder:

Rechtsboven:

 • T-shirt. Kies een gek t-shirt uit, dit kan er ook 1 van je man/vriend/buurjongen/vader zijn. Als er een leuke, gekke print op staat is het vooral erg leuk. Je gaat deze bovenop je buik in een knoopje leggen dus hij hoeft verder niet goed te passen. Op de foto had ik een t-shirt aan met een mopshond erop. Prima!
 • Legergroen jack (geen positie) Hoeft ook weer niet dicht te kunnen, het is een dun jasje en ik droeg dit meer als vest ergens overheen of toch als dun jack in de lente/zomer.
 • Zwarte kokerrok (geen positie) Deze rok is gemaakt van tricot en rekt dus mee. Ik trok deze helemaal omhoog over mijn buik heen zodat de rok een gewone lengte had van een rokje net boven de knie.
 • Zwangerschapspanty. Gebruik ik nu nog! Halleluja wat een geweldig ding!
 • KIBOOTS! Het enige item op dit plaatje dat niet van H&M afkomstig is maar te leuk zijn om niet te delen. I love them: Kiboots. Iedere vrouw zou er daar een paar van in de kast moeten hebben. Wel even sparen…

Linksonder

 • Rokje van tricot (geen positie). Super fijn zijn deze. Ik droeg ze altijd al veel voor ik zwanger was, maar ook tijdens de zwangerschap zijn dit soort rokjes ideaal.
 • Donkerblauw gebreid vest (geen positie). Weer een super fijn vest. Niet te dik, wel lekker warm. Kan overal bij.
 • Lange spijkerblouse. Ik had er ook eentje. Zat heel fijn maar rekt wel iets minder mee. Toch droeg ik hem toevalligerwijs op de eerste én laatste buikfoto in het overzicht. Niet expres, wel erg grappig dat dit zo heeft uitgepakt. Kun je dus vrij lang door dragen tenzij je hem wel wat groter koopt zodat de buik erin kan groeien.
 • Zwangerschapspanty. Nooit meer uit doen JOE!
 • Maruti Gimlets! Het tweede en laatste item in deze reeks dat niet van H&M komt. De schoenen van Maruti zijn te gek en lopen als pantoffels. Ik droeg ze graag tijdens de zwangerschap maar als je (tegen het eind van je zwangerschap) wellicht wat vocht gaat vasthouden, en je voeten daardoor iets diker worden, kan het zijn dat deze schoenen niet meer zo lekker zitten. Na de zwangerschap natuurlijk ook nog heel fijn te dragen.

Kledingadvies nodig?

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt kunnen opdoen. Het was niet altijd makkelijk om de outfits exact te matchen. Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook veel maxi-rokken en maxi-jurken gedragen, maar het was dan ook hoogzomer. Die items zijn nu veel te koud en logischerwijs dus ook niet in de online schappen te vinden. Succes met het vinden van jouw favoriete items die het best bij jouw eigen stijl passen. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste items dan “heb ik dat wel een mannetje voor” of nou ja een mevrouwtje eigenlijk. Yolande Avé is styliste en biedt verschillende mogelijkheden voor jou om advies in te winnen. Bekijk haar website voor meer informatie en de mogelijkheden. Succes gegarandeerd, echt!

Welke outfit is jouw favoriet en heb jij wellicht nog kledingtips voor aanstaande mama’s of liefhebbers van de zwangere babybump? (dat laatste klinkt een beetje smerig sorry!) Vertel het mij in de comments!

JOE! GROETJES!

Bron foto’s waar ik niet zelf op sta: Pinterest.com

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 19 oktober 2015 at 21:52

  Gelukt met de CommentLuv zie ik? 🙂
  Ik paste nog heel veel van mijn eigen kleding tijdens de zwangerschap (had een enorme toeter maar verder niet echt aangekomen). Dat was makkelijk dus. En had positiekleding van BonPrix. Daar had je echt leuke en betaalbare kleding. Had een superleuk geruit jurkje dat ik nu nog graag aan zou willen doen. Maar zonder die toeter ziet het er toch raar uit 😉

 • Reply Jennifer 20 oktober 2015 at 08:53

  Hahaha! Die croptop is idd echt een fail ?. Bedankt, want ik zie het nu al helemaaaaal voor me. Maar bij het zien van de (andere) outfit foto’s mis ik mijn grote buik❤️.

 • Reply Renee 20 oktober 2015 at 12:08

  Ik volgde jou al op Instagram toen je zwanger was en vond je er altijd leuk uit zien. Sowieso kan ik mij wel vinden in jouw kledingstijl. Ik droeg veel jurkjes en zwangerschaps spijkerbroeken, daarop gewoon mijn ‘normale’ kleding. In het begin had ik wat duurdere dingen van noppies en mamalicious gekocht, maar dat vond ik echt vreselijk zitten! H&M was favoriet! En dan van die standaard ONLY hempjes erop (lekker lang!) met een vestje. Veel open vestjes etc. Ik vind de outfit van de dame in de sneeuw het leukst. Ik vindt die 3e foto in het tweede rijtje ook heel leuk, maar dat zou niet bij mij passen, haha.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge