Favoriet, Interieur, kids, Lifestyle, Persoonlijk

Baby-spullen-interieur-terreur! Hoe maak ik het leuk?

4 december 2015

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, sluipen de lelijkste en meest lastige met-je-interieur-te-combineren spullen onopgemerkt je huis in. Dan kun je een aantal dingen doen:

 1. je volledig overgeven aan dit verschijnsel
 2. je enorm ergeren aan al die lelijke grote spullen
 3. proberen van al die spullen de mooiste versie te bemachtigen zodat je interieur er niet helemaal aan onderdoor gaat

Ik deed al deze drie dingen in precies die volgorde. Toen ik zwanger bleek, maakte het mij allemaal geen moer uit hoe lelijk de spullen voor de ongeboren vrucht waren. Ik noem een enorm plastic bad met super lelijke standaard en bijpassende emmer, een gigantische ronde box op wieltjes MIDDEN IN DE KAMER waar je in principe echt niet veel meer mee kunt dan troep ingooien, je heel hard aan stoten, jassen van visite uitvissen of post in kwijtraken. En op een gegeven moment een alles behalve praktische maar ongelooflijk goedkope kinderstoel van een niet nader te noemen Zweedse meubelgigant, waar iedereen zijn of haar nek over brak…Maakte dus allemaal niet uit, er kwam een baby en dat maakte alles PRIMA!

Ik wil mijn interieur terug!

Maar toen na een tijd de hormonen wat geland waren en ik weer interesse kreeg in mijn omgeving, bleek de baby-gekte toch meer in huis te hebben overgenomen dan mij lief was. Ik ergerde mij groen en geel (en blauw en paars en oranje en roze, vooral erg roze) aan alle lelijke spullen in huis. Er moest orde komen! Ik wilde mijn interieur terug en als ik ooit ook maar iets op Instagram zou willen betekenen, was dit echt een matter of life and death!

“Want met enkel wat foto’s van blote babybillen kom je tegenwoordig helemaal nergens meer op dit sociale medium. Zwarte taarten, witte muren, dure stoelen en schommelen in huis is wat de scepter zwaait op Instagram-niveau.”

Daar was dan punt 3 uit het lijstje dat ik eerder aanhaalde: proberen om van al die lelijke, super praktische spullen, de mooiste versie te bemachtigen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde mensen, dat begrijp ik allemaal hartstikke goed. De mooiste spullen zijn namelijk in mijn wereld ook altijd de duurste spullen. En ondanks dat mijn interieur mij echt (weer) super lief is, wil ik toch ook nog steeds wel het beste voor mijn nageslacht. Of die combi altijd een goede zal zijn moet nog maar blijken.

De laatste maanden veranderde er dus steeds wat aan ons interieur en maakte praktische, lelijke spullen, plaats voor onpraktische maar mooie spullen. Zo vertrok mijn grootste doorn in het oog: de box, al heel snel met als resultaat dat ik nooit meer kon poepen zonder kind op schoot. Maar god wat hadden we een ruimte in huis.

Ik bleef verder vooral veel slepen met groot, gekleurd speelgoed en er kwamen kasten in de woonkamer die dicht konden, zodat ik rotzooi gewoon uit het oog kon verzamelen. Super praktisch, heel blij mee.

Eye catcher: Stokke Tripp Trapp kinderstoel

Mijn op één-na-grootste doorn in het oog was die lelijke, onpraktische, waar iedereen zijn of haar nek over brak maar bijna gratis kinderstoel van een niet nader te noemen Zweedse meubelgigant. Ik had al tijdens mijn zwangerschap mijn oog laten vallen op een Stokke Tripp Trapp kinderstoel maar dat bleek in de ogen van anderen echt een totaal onnodig grote uitgave voor de baby-uitzet. Later hadden die mensen daar waarschijnlijk wel gelijk in, aangezien de baby helemaal niet meteen kon zitten. Maar ok, die kinderstoel is gewoon een hele mooie, zo mooi dat ik er best 6 van aan de eettafel zou willen hebben. Sorry Charles en Ray Eames…

Bij Stokke zelf zagen ze ook dat het nageslacht het echt heel lekker zou doen in zo’n prachtige Tripp Trapp, dus kreeg ik een mailtje met de mededeling dat ik er eentje mocht uitkiezen. Dat doet een mens deugd en ik koos voor een stralend witte versie mét baby zit.

Dit was echt een geschenk uit de hemel en dan vooral voor mijn schenen, interieur en het nageslacht zelf.

“Niemand loopt meer onnodig hard tegen haar stoel aan als zij net lekker haar gezicht zit onder te smeren met appelstroop. En niemand laat haar meer voorover op de grond vallen omdat het blad van de kinderstoel ineens loslaat…Dit lijkt mij voor haar echt een enorme vooruitgang!”

Verder is hij echt heel mooi en compact, staat niet meer in de weg en kan zo, net als de andere stoelen, aan tafel geschoven worden. Het in elkaar zetten is al helemaal een eitje en schoonmaken gaat vooralsnog ook prima.

Stukje geschiedenis naar de mensen toe

Voor wie nieuw is in baby-interieur, Stokke is een merk dat allerhande baby-artikelen verkoopt. Grote, zoals meubels voor de kinderkamer, kinderwagen en kinderstoelen. Maar ook kleine, zoals babydragers en wip- en autostoeltjes. Het merk bestaat al sinds 1932 en begon met het maken van busstoelen en meubels voor volwassenen. Sinds 2006 richt Stokke zich uitsluitend op kinderproducten in de segmenten kinderstoelen, kinderwagens, draagzakken, textielcollectie en babykamermeubelen. Vandaag de dag zet Stokke een lange traditie voort met het ontwerpen van elegante en duurzame producten. Deze producten stimuleren de interactie tussen ouder en kind en bevordert een gezonde ontwikkeling voor een compleet nieuwe generatie.

De stoel die met je kindje meegroeit.™ Vanaf de geboorte.

Het ingenieuze ontwerp van de Tripp Trapp® zorgde voor een revolutionaire kijk op kinderstoelen in 1972 toen hij werd geïntroduceerd. De stoel is zo ontworpen dat hij aan de tafel past. Door de centrale plaats aan tafel leert en ontwikkelt je baby zich op een natuurlijke manier. Door het intelligente, ergonomische ontwerp met verstelbare zitplank en voetenplank, kan je kind zich vrij bewegen, terwijl het op en top veilig en geborgen is. Het allerbeste is nog dat de stoel met je kind meegroeit. Als de stoel goed is ingesteld, biedt hij de juiste ergonomie voor je kindje in alle leeftijden.

Zelf samenstellen

Wat ik zo tof vind aan deze kinderstoel, is dat je hem helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Hij kan niet anders dan volledig in je interieur passen dus! Via deze link kun je jouw Tripp Trapp helemaal customizen naar gewenste kleur en accessoires toevoegen die voor jou belangrijk zijn. Zo zijn er verschillende kussentjes met print, is er een handig tafelblad en kun je er zélfs tegenwoordig je pasgeboren babytje inzetten met een speciale zit die je op de stoel kunt klikken. Als hier ooit nog zo’n minimens in huis komt, ga ik die ook zeker aanschaffen.

Ik ben dus echt mega blij met deze toevoeging aan mijn interieur en heb het gevoel er weer een beetje bij te horen op Instagram. Super belangrijk uiteraard. Van alle baby-artikelen die ik in huis heb, is dit er toch wel eentje die ik misschien wel het meest waardeer en het meest durf aan te raden. Ja, hij kost niet maar een tientje, en is misschien even een uitgave, maar ik vind dit echt eentje die enorm de moeite waard is. De stoel kun je zelfs als volwassene prima gebruiken om op te zitten (ik zag laatst foto’s van een pr-evenement waar Stokke als merk aan meedeed, en daar stond een lange tafel met alleen maar Tripp Trapp stoelen omheen, voor de gasten.) Vond ik mooi en geeft eigenlijk precies mijn punt weer. KOOP DAT DING <3

Hebben jullie ook zo’n heerlijk exemplaar in huis? En welke baby-items zou jij dolgraag inruilen voor een interieur-waardig exemplaar?

JOE! GROETJES!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Stokke.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Nicole 4 december 2015 at 16:11

  Hahahahah wat een heerlijke blog weer. Ik heb gelukkig nooit wat betekend qua interieur op Instagram, dus dat scheelt 😉 Wij hebben een hele strakke zwarte box, met lade (!!!) gekozen, zodat die goed bij onze inboedel past en we de meuk onderin kunnen proppen. We hebben een meegroeistoel van de Gamma, een Stokke konden we helaas niet betalen. Onze stoel is wel mooi, maar VEEL minder praktisch. Mocht er ooit een koter komen en we het dan wat breder hebben, zou ik er zeker eentje willen!

 • Reply Manon 4 december 2015 at 16:42

  HAHA! Ik heb ook last van die omgekeerde nesteldrang. Baby en kindzooi UIT HET OOG en weer míjn huis terug. Ook een speelgoedkast (meh) aangeschaft die mooi is en zo’n “design” vintage instagram politieautootje loopwagen ding. Stokke Tripp Trapp staat hier al vanaf mijn zwangerschap te pronken en we hebben alles erop en eraan gekocht. De newbornset, babyzit, het blad, kussentje… Klauwen met geld maar mán, zoveel waard. Ik luvv mijn stoel en het kind ook (Stokke staat gelijk aan eten :’)). Die stoel van die blauwgele shop hebben we ook. Voor buiten in de zomer haha. En ik vind jouw interieur zo leuk! Hier overleeft niks wat lager dan 1 meter van de vloer staat, meh 🙁

 • Reply Carine 4 december 2015 at 17:49

  Haha, zo herkenbaar! Hoewel ik die eerste fase nooit echt heb gehad ? Hier investeren we ook in veel opbergruimte, proberen we de hoeveelheid en het felgekleurde speelgoed zoveel mogelijk buiten de deur te houden (soms gaat zelfs de verfkwast eroverheen ?). Maar die box blijft lastig! Leuk om te lezen hoe je de juiste balans probeert te vinden.

  • Reply Letitia 8 augustus 2016 at 20:47

   Your answer shows real ineetligencl.

 • Reply Kelly 4 december 2015 at 21:13

  Wat hou ik toch van de manier waarop jij schrijft! Heerlijk! ?

 • Reply Jodi - liefthuis 7 december 2015 at 22:15

  Hahahaha heerlijk zo herkenbaar. Alleen ik was en ben eigenlijk tegen gekleurd plastic. Zolang mijn spruit nog niet zelf kan kiezen (5 maanden) kies ik. Ik wilde dan ook perse een mooie box met mooi speelgoed een mooie kinderstoel. Veel via marktplaats.
  Nu merk ik dat ik iets soepeler wordt want die lelijke bal vindt mijn spruit heel leuk, dus vooruit.
  Ik ben al wel aan het denken hoe ik over een tijd zijn speelgoed mooi kan opbergen. Dus als je daar nog ideeen voor hebt.

 • Reply Bregje 11 december 2015 at 11:42

  Haha heerlijk weer! Hier geen Stokke, we hebben een mooie houten kinderstoel van mijn ouders, die perfect in het interieur past. De plastic Ikea draak staat in de tuin voor zonnige dagen 😉 Verder negeer ik al het hysterisch gekleurde speelgoed maar zoveel mogelijk en mompel “Het is maar een fase” een lange fase, dat wel…

 • Reply Sonja 14 december 2015 at 11:36

  Haha geweldig geschreven. Ik kies toch echt optie 3. Zo min mogelijk pijn aan mijn ogen kleuren, en voor die “instagram waardige” items gaan ?

  • Reply Connie 8 augustus 2016 at 19:59

   Keep it coming, wrrsiet, this is good stuff.

 • Reply Sonja 14 december 2015 at 11:37

  Haha geweldig geschreven. Ik kies toch echt optie 3. Zo min mogelijk pijn aan mijn ogen kleuren, en voor die “instagram waardige” items gaan ?
  Sonja onlangs geplaatst…Thecolorblue + GiveawayMy Profile

 • Reply Eve 8 augustus 2016 at 12:58

  OLÁ &#82O0;SAB2RIDADES” MEU NOME E RAFAEL, E COMECEI A FAZER A DIETA HJ DIA 10-06-2011, GOSTARIA DE TER MAIS DETALHES SOBRE COMO VARIAR AS REFEIÇÕES SERÁ QUE PODE ME AJUDAR?!!!MAIS UMA COISA, SERÁ QUE BEBER CERVEJA PODE??? ABRAÇOS…

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge