Persoonlijk

Wat rocks Roos’ socks

23 december 2015

“Whatever rocks your socks!”

Voor het eerst in mijn bloggersbestaan werd mij een heuse ‘Tag’ toegeworpen.

Een ‘tag’ in bloggersland is een soort motivatie voor bloggers, om elkaar aan het schrijven te krijgen/houden. Je hebt zo automatisch een onderwerp en die strooi je een beetje in de rondte. Eenieder die uitgenodigd wordt en er heil in ziet deze in te vullen, gaat ermee aan de slag en zo verspreiden de meeste tags zich als een olievlek over bloggersland. Je leert elkaar (bloggers maar ook lezers) zo ook wat beter kennen.
Althans, zo zie ik het. Als je actief blogger bent, is het soms lastig om steeds maar nieuwe onderwerpen te vinden die voor lezers leuk en interessant blijven. Ik kan namelijk prima gaan schrijven over de 10 tenen van mijn kind, waar ze die allemaal al eens gestopt heeft en wat ze ermee kan, maar er is geen levende ziel die daar écht op zit te wachten gok ik. Dus met deze tags en de onderwerpen/vragen die daar vaak uit naar voren komen, hoop ik jullie tussendoor wat leuke en interessante content te bieden.
Het hele ‘taggen’ heb ik lang van mij af weten te houden maar nu ik eenmaal ben toegetreden in de bloggerswereld, in heuse mommybloggers-groepsapps en facebookgroepen verkeer, vind ik dat ik mijn collegabloggers ook wel wat verschuldigd ben. Ik doe niet overal aan mee, maar nu werd ik door Jennifer gevraagd om deze tag in te vullen: Mijn kind houdt van… of “what rocks Roos’ rocks” wat ik ervan gemaakt heb, en daar doe ik dan mijn best wel voor. Zoentjes voor Jennifer! En meteen zoentjes voor Betty, die de tag verzon.

Deze tag gaat, hoe kan het ook anders, over Roos en waar haar kleine maar oh zo sociale hartje sneller van gaat kloppen.

Roos’ favoriete…

 • Eten

Roos is een echte alleseter. Ze eet geen hele grote porties en ook niet bijster snel, maar staat in principe overal voor open. Wat wil je ook met een chefkok als vader. Vanaf het moment dat ze vast voedsel mocht gaan eten, hebben we haar al behoorlijk wat aangeboden. Eerst allemaal hartstikke voorzichtig zoals eerste keren betaamt. Maar al snel mocht ze van ons veel proeven. Zo gingen er rond haar 10e levensmaand al gamba’s en kikkerbillen doorheen. Dat laatste was in een restaurant en mocht ze een hapje proeven meer niet maar vanaf dat ze 1 is, eet ze met de pot mee.

Ze heeft een sterke voorkeur voor spaghetti, eigenlijk alle pasta wel. Broccoli gaat er ook prima in en we hebben eigenlijk nog niets gevonden dat ze echt aangaf niet te lusten. Ik merk aan mezelf dat ik het erg fijn vind dat Roos nu alles mag eten. Ik heb namelijk echt een gruwelijke hekel aan koken en vond het vreselijk dat ik voorheen óf moest eten wat Roos at, óf twee verschillende dingen moest koken. Dat laatste heb ik dan ook nauwelijks gedaan. Aangezien Martijn eigenlijk alle avonden werkt, eten Roos en ik gezellig samen en is er dus eindelijk echt iemand die van mijn “kookkunsten” geniet. Dat zorgt er trouwens ook wel voor dat ik zelf beter eet. Ik word nu gedwongen te koken en dat is wel eens anders geweest.

 • Drinken

Ik geef Roos nog steeds borstvoeding dus dat is haar “hoofd” drinken. Gemiddeld drie maal per dag. Ochtend/middag/avond. De middag wordt soms wel eens overgeslagen maar de ochtend en avond zijn echt een zegen. Nog steeds erg blij daarmee.

Verder drinkt Roos water en Aardbeisap van Healthy People verdund met water. Dat laatste vindt ze erg lekker en ik vind het stiekem ook wel leuk om haar iets te laten drinken waar ze blij van wordt. Water is ook wel ok, maar aardbeisap is echt lekker. En om haar nu al hele dagen koffie aan te bieden, iets waar ze extreem nieuwsgierig naar is, vind ik een béétje ver gaan. Kind van haar moeder zullen we maar zeggen…

 • Speelgoed

Daar kan ik heel kort over zijn, geef dit kind een kartonnen doos en het is gelukkig. Wat dat betreft is het net een kat, “if it fits, it sits”. Van alle cadeaus die ze kreeg, is ze gewoon het meest blij met de doos waar de kinderstoel in verpakt zat. Ik leukte de doos natuurlijk wel wat op, en nu is het een heus grachtenpand. Waar ze overigens haar andere speelgoed maar wat graag van laat meegenieten hoor. Pop Paula, onafscheidelijk, mag mee in het huis en ook de wishbonebike staat altijd net iets in de ingang geparkeerd. Binnen handbereik zullen we maar zeggen.

 • Tv programma

Roos is dol op tv maar heeft niet echt een enorme voorkeur voor program. Wat dat betreft is ze net haar vader, als het beweegt is het ok. Wel merk ik dat ze blij wordt van dieren op tv en hysterie a la sesamstraat. Dus hysterie en dieren, kom je al snel uit bij ‘Freek in het wild’. Hartstikke leuk allemaal, alleen moet ik altijd anderhalve dag bijkomen van Freek, de beste man is zo hysterisch, dat staat gelijk aan 5 kwartier intense cardio. Dodelijk vermoeiend en eigelijk voor niemand goed dus.

 • Muziek

Ook qua muziek heeft Roos geen extreme voorkeuren. Hier staat de hele dag de radio aan en we dansen en zingen er vrolijk op los. Ze is echt dol op dansen en dan vooral als ik heel gek doe. Dat doe ik dan ook de hele dag, maar dat deed ik ook al voor ze geboren werd. Nu heb ik tenminste een legale reden om dit gedrag te vertonen. YES!

 • Dieren

Dieren, YES. We hebben geen huisdieren maar Roos is een echte dierenvriend. Ze wordt heel blij en enthousiast van dieren op tv en ook in levende lijven schroomt ze niet om er lustig op af te stappen. Onze beste vrienden hebben een hond en daar gaat ze vrolijk achteraan, die vindt dat op zijn beurt weer niet het leukste ever, dus daar moet nog iets op verzonnen worden. We bezoeken wel regelmatig de kinderboerderij maar daar blijft het ook bij. Een hond zouden wij best graag willen hier thuis maar DIE HAREN OVERAL. Nee oké laat maar.

 • Mensen

Omdat ik een jaar lang met Roos ben geweest zonder dat ze naar een kinderdagverblijf of oppas ging, was ik bang dat ze enorm eenkennig zou worden. Dat is gelukkig niet het geval. Roos is ontzettend sociaal. Stiekem ben ik daar echt heel blij om en is dit een enorm voordeel, merk ik nu ze wel naar het kinderdagverblijf gaat. Ze stapt zonder gene of verlegenheid op mensen af en toont totaal geen angst voor nieuwe dingen of personen. Ze is heel dol op andere kindjes en speelt daar dus ook graag mee. Nooit gedacht dit ooit te zeggen maar als ik Roos met andere kindjes zie spelen, maakt dat mij intens gelukkig.

img_0050

 • Kleding

Roos is het verlengstuk van mijn uiterlijk geworden. Dit klinkt heel gek maar is gewoon zo. Tuurlijk zie ik er graag leuk uit, maar het doet er gewoon niet zoveel meer toe sinds Roos er is. Aandacht gaat uit naar het kale blauwogige dametje en ik kan de mensen geen ongelijk geven. Ik geniet heel erg van het uitzoeken van toffe kleding voor Roos en zeker als dat dan ook nog eens niet duur is. Ik heb als het ware mijn shop- en stijldrift op mijn kind geprojecteerd. Toffe dingen bij elkaar zoeken en er iets unieks van maken is al best ingewikkeld, aangezien alle zelfde generatie kindjes in veelal dezelfde kleding lopen. Verschillend per stijl dan wel. Maar er is qua gangbare merken gewoon nooit een heel groot aanbod.

De nieuwe collectie van Zara is bijvoorbeeld al door heel Instagram “gekaapt” en gekiekt  alvorens ik eens op mijn gemakje een winterjas heb uitgezocht.

Dat maakt allemaal helemaal niet uit natuurlijk, je moet kopen voor je kroost waar je blij van wordt. Maar voor mij is het een beetje een uitdaging en sport geworden om in al dat overweldigende en kostbare aanbod, een soort van eigen identiteit te creëren voor Roos die niet te zoetsappig en te kinderachtig is, maar waar ze wel als kind in kan bewegen en spelen. Wat voor moeder ik niet ben qua kleding illustreert de volgende tweet heel prima:

img_0181

Verder maak ik ook af en toe wat dingen zelf. Ik naaide al een broekje en moet hier even wat meer tijd in steken, want dat kan best nog wel eens wat worden met mijn naaiskills. HAHA.

Even een disclaimer aangezien jullie nu allemaal denken dat ik er als een of andere zwerver bijloop. Ik ben wel gewoon aangekleed elke dag. Er zit zelfs nog best vaak lippenstift op mijn lippen gesmeerd. Ik doe dus wel wat moeite. Ik moet de verkering natuurlijk nog steeds een keer zover krijgen dat hij met mij wil trouwen i.p.v. verkeren, en dat gaat met een ma-Flodder-look sowieso niet gebeuren.

Dit was het alweer, DE TAG! Ik hoop dat jullie hier intens van hebben genoten en mijn kind en mij weer wat beter hebben leren kennen. Als je vragen hebt trouwens, aan mij, over weet ik wat, stel ze mij gerust! Ik ben een open boek.

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kelly 23 december 2015 at 22:53

  Leuk mens! X

 • Reply Nicole 24 december 2015 at 10:59

  Ik had niet gedacht dat ik ooit een door jouw ingevuld tag zou lezen, haha! Maar heel leuk om te lezen jouw antwoorden!

  • Reply Suzy 9 augustus 2016 at 03:44

   Flyman 1  1Das Video mit dem Tankschlauch bei &#8iB0;2ill2ger Tanken” wurde von RTL produziert um zu demonstrieren wie schnell sich solche Filme im Internet verbreiten. Gut gemacht, aber trotzdem fake. Wie viele wohl sonst noch…?

 • Reply Jennifer 29 december 2015 at 00:09

  Heel leuk om te lezen over Roos! Sorry dat een ‘tag’ niet echt iets voor je is, maar ik vind dat je het er erg goed vanaf hebt gebracht hoor! X

  • Reply babyisthenewblack 29 december 2015 at 00:19

   Hé joh, gekkie!! Zo bedoelde ik dat helemaal niet. Stiekem vind ik het hartstikke leuk dat je aan mij gedacht hebt en hoop het nog wel eens te doen hoor. XX

   • Reply Denver 8 augustus 2016 at 17:53

    Posted by on April 05, 2012 at 1:03 am Audrey,I have built many strong relationships via the internet. It really depends on what you want from the net. Building relationships should be the primary focus for any acpllity…esteciaviy in social media. We don’t need to hide behind a computer just becasue we use one.Ken

 • Reply Champ 8 augustus 2016 at 20:34

  A lot of thanks for your own work on this site. My mother really loves managing inigtsieatvons and it is obvious why. All of us learn all of the dynamic form you present functional tips on the web site and cause response from other people about this concern so our favorite simple princess has been learning so much. Have fun with the remaining portion of the new year. You are performing a good job.

 • Reply Wanita 9 augustus 2016 at 00:36

  The amended complaint is available on PACER, which makes available all (nlnosea-ed) filings in federal litigation. if you want a pdf copy, please email me off-list at .

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge