Interieur, Lifestyle

(*)Schikt het?

5 april 2016

Het is lente mensen! JOEHOE! Ik ben daar heel erg blij mee en als ik om mij heen kijk en luister, ben ik niet de enige. Al lange tijd probeer ik de lente geforceerd in huis te halen door het vol te zetten met de meest prachtige bloemen van Bloomon. Dat lukt vaak best aardig maar nu ook de zon af en toe begint te schijnen en de schaapjes beginnen te lammeren, doet dat toch net een beetje meer voor het lente-gevoel.

Lente-gevoel vasthouden, ook als de zon niet schijnt

Toch wil een aangename weersvoorspelling niet automatisch zeggen dat je bloemen in huis minder verzorging of aandacht nodig hebben, dat behoeven ze namelijk altijd! Ik krijg heel vaak de opmerking dat mijn bossen er altijd zo fleurig en fris bij staan en daarmee maak ik anderen dan weer enthousiast om ook lid te worden van de Bloomon-familie. Super gezellig maar heel soms krijg ik ook b
erichtjes van mensen waarbij de Bloomon-verkering toch anders uitpakt dan op voorhand gedacht. Zo kreeg ik afgelopen week deze tweet van de immer FantastiscMoms in mijn schoot geworpen:

IMG_0067Met de bos was eigenlijk niet zoveel mis, behalve dan dat de gladiool (ik bedoel hiermee die geknakte bloem, niet een van de fantastics moms 😉 ) bedacht had om enorme bloemen te produceren. Super mooi maar daardoor werd hij topzwaar en knakte om. Dat gaf het geheel een wat troosteloze aanblik en ook de bos was niet zo lekker geschikt, waardoor het meer weg had van een burenruzie dan een vreedzaam geheel. Dat het schikken van bloemen niet iedereen in de vingers zit, is helemaal niet gek. Mij ook niet bijzonder goed. Maar dat je bos bloemen opfleurt van een lekkere schikbeurt is wel een feit.

Tips om je bos te schikken

 • Zorg voor een brandschone vaas. Azijn ontkalkt de vaas, maar zorgt niet voor verwijdering van bacteriën. Schoonmaken met chloor is dus een must.
 • Naast je liggen de bloemen te wachten. Hier en daar kun je best wat blad weghalen en snijd stelen, indien nodig, nog eens af.
 • Zet de stelen één voor één in de vaas en zet ze kruislings neer. Begin met het blad, zet er vervolgens de lange, zware bloemen in en eindig met de lichte bloemen.

Voor het gemak laat bloemstylist Anton van Duijn van Bloomon in een filmpje even zien hoe het echt moet. Dat “even snel een scherp mes erlangs” klinkt natuurlijk allemaal hartstikke gezellig maar zoals hij dat doet met zijn 30-jaar ervaring, zo soepel gaat mij dat niet af hoor. 😉

Ik had persoonlijk best veel aan dit filmpje en de tips. Mijn bossen stonden er ineens hartstikke professioneel bij en dat met maar een paar kleine tips. Binnenkort kom ik met een lijstje tips om je bos ook echt goed en lang vers te houden. Want aan een fantastisch geschikte maar hartstikke verlepte bos heeft echt niemand iets.

Zijn jullie al bekend met Bloomon? En zo ja, staan jouw bossen er ook altijd zo prachtig bij? Het is mijn lievelingsabonnement aller tijden hoor, ik zou er de sportschool zelfs voor opzeggen als het moest…(HAHA, ik heb geen idee waar ik het over heb want ik geloof dat ik nog nooit een sportschool vanbinnen heb gezien.) OKDOEI!

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 8 april 2016 at 11:08

  Ik heb er wel eens van gehoord. Ik houd wel van verse bloemen in huis!

  • Reply actual car value 17 mei 2017 at 16:40

   Esattissimo, ricordo anche un’altra canzone, di qualche anno fa, che si chiamava Figli di Annibale e che s’ispirava al lungo soggiorno dell’esercito cartaginese in Italia durante la seconda guerra punica, per spiegare coem mai fossero così comuni occhi e capelli neri in Italia (anche se va detto che nelle sue file erano presenti molti gruppi etnici, dato che le forze armate puniche si basavano sul mercenariato, che credo fu davvero il punto debole fondamentale dei cartaginesi contro i romani, che avevano più un esercito di “popolo”).Salutoni, Karakitap

 • Reply Nesrin 11 april 2016 at 09:38

  Ik houd van verse bloemen in huis. Wat leuk zo een abonnement. De vazen met een drupje chloor schoonmaken wist ik, helaas kwam ik hier pas achter toen mijn 30 witte rozen na 2 dagen al aardig dood waren.

 • Reply Martina 11 april 2016 at 19:12

  Ik ben er heel tevreden over! Ik heb van mijn eerste bos zo’n 14 dagen plezier gehad!

 • Reply Lindsay | lindsayvallen.nl 18 april 2016 at 09:59

  Whut, hoe kon ik ooit leven zonder deze tips! Serieus, azijn en chloor?! Ik had GEEN idee! Dit zijn echt van die dingen waar ik me super volwassen bij voel om te leren. Dus dank! Ook voor die kale knakker (de man in het filmpje, niet een geknakte bloem). Dag lieve! ?

  • Reply babyisthenewblack 18 april 2016 at 16:29

   YES graag gedaan. Er zijn nog een paar tips die je gaan verbazen denk ik. Binnenkort meer 😉

  • Reply Amberly 8 augustus 2016 at 18:08

   Anwar, Azmin, Mustafa Kamil, Zaid…semuanya berasal dari "tong ta*k"….mana ada ahli2 PKR melayu yang setia kecuali konco2 Anwar yang berasal dari &qktt;tongoa*u" ini.Anwar bukan setakat patut dipersalahkan, sebaiknya patut berhenti dan bersihkan masalah peribadinya dulu.Sesekali2 Anwar silap tak apa juga, ini dah berpuluh2 kali. Apa tunggu lagi

 • Reply Trixie 8 augustus 2016 at 21:29

  Pople really bitch that he is 20? GUYS look at pohdiilities!Ssabow will play piano wearing party hat.Omega will say “Iniciate Party mode”Rouge will give Sonic a jewellSilver will say that he can reveal ONE thing about future as a gift and then Amy rages saying “You see Sonic you WILL MARY ME! Right Silver?”I keep thinking of other funny situations.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge