Babygondisch

Nieuwe rubriek: ‘Hoe babygondisch is…’

18 april 2016

Introducing de nieuwste term ‘babygondisch’. Afgeleid van het immer gezellige woord ‘bourgondisch’.

bourgondisch bijv.naamw.Uitspraak:   [bur’xɔndis]  die van het leven geniet en van lekker eten en drinken houdt Voorbeelden:   `een bourgondisch diner`, `een bourgondische levensgenieter` …


babygondisch: om aan te geven hoe gastvrij een etablissement is als het om baby’s en kinderen gaat. Voorbeelden: ‘dit koffiecafé heeft een speelhoek en een kindermenu, het is echt super babygonisch’, ‘shit, in deze kroeg kan ik de poepluier van mijn nageslacht niet verschonen. Het is hier echt niet babygondisch’.

Foodies overload!

Tegenwoordig word je bedolven onder het enorme aanbod aan Foodblogs. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind dat fantastisch. Veel foodblogs plaatsen naast recepten en foto’s van eten ook aanraders om buiten de deur te eten/drinken. Vooral dat soort tips vind ik altijd erg leuk. Zeker als ik in een stad ben waar ik niet vaak kom, is het super handig om vooraf al wat blogs te lezen met leuke plekken waar ik met mijn gezelschap of alleen zou kunnen vertoeven. Door dat overweldigende aanbod voel ik niet direct de drang om dit ook te gaan doen hoewel ik altijd erg graag mijn enthousiasme met de wereld deel als ik ergens geweest ben.

Maar…

Een tijdje geleden zocht ik in eigen stad (Breda) naar een overzicht van kindvriendelijke zaakjes om te eten en/of te drinken. En ondanks het grote aanbod aan overzichten/lijsten/opsommingen/recensies van alles dat los en vast zit, vond ik het niet echt op het gebied van kindvriendelijkheid. Natuurlijk zag ik wel bij een aantal overzichten staan dat de zaken in kwestie wel of geen verschoonruimte hadden, maar ik vond het allemaal wat summier.

coffee-833123_1920

Een idee werd geboren

Het briljante (al zeg ik het zelf) idee werd daarmee geboren. Ik ga een rubriek genaamd ‘Babygondisch’ opzetten met kindvriendelijke zaakjes die ik tegenkom. Die zaken verdeel ik onder in kopjes per stad zodat je straks gemakkelijk en gericht kunt zoeken. Om te beginnen zullen dit er natuurlijk nog niet super veel zijn maar ik hoop dit binnen niet al te lange tijd te kunnen uitbreiden naar een ruim aanbod dat meerdere delen van Nederland (en wellicht ok België) beslaat.

Kritische blik

Het is nou ook weer niet de bedoeling dat ik een dagtaak ga maken van het afgaan van alle horeca-gelegenheden in Nederland. Ik zie mezelf namelijk niet echt meerdere malen per dag met luiertassen, baby’s, speelgoed en toetenpoetsers alle hipste koffietenten afgaan. Ik ga gewoon op mijn eigen tempo van start en zoals ik dat nu ook altijd deed zal ik waarschijnlijk eens per week wel iets bezoeken maar dan nu met een iets kritischere blik op het gebied van kindvriendelijkheid.

Doe je mee??

Jij kunt ook deelnemen aan dit te gekke idee. Naast dat je altijd bij mij mag aansluiten voor een kop koffie op een te gekke plek, zoek ik ook mensen (wellicht uit steden waar ik niet zo vaak kom) die het leuk vinden om ook een stukje neer te pennen over een etablissement dat ze bezoeken. Help mij en elkaar om op deze manier een super overzichtelijke en complete lijst in elkaar te zetten met fijne (horeca) zaken die je prima kunt bezoeken met kids.

Als je een artikeltje schrijft komt dat in de rubriek met uiteraard jouw naam en eventuele vermelding van je blog erbij. Let op: ik ben wél kritisch. Het moet een goed geschreven artikel zijn in de lijn van mijn website en andere artikelen. Mocht ik om wat voor reden dan ook jouw artikel niet goed of leuk genoeg vinden, dan wordt hij helaas niet geplaatst óf we passen hem samen in overleg aan. Ik bedoel dit alles behalve rot maar ik wil in een bepaalde stijl blijven met mijn website en daar hoort sterke en goede content bij. Heb je een suggestie maar wil je liever zelf niet schrijven, laat het mij dan weten. Wellicht kan ik op aanraden van jou, zelf die toffe plek gaan bezoeken.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie ook zo bruisen van energie om hiermee aan de slag te gaan.

De eerste twee zaken die ik bezocht heb en dus binnenkort online komen zijn:

 • IKEK, In Kannen en Kruiken. Breda
 • Chocolate Company. Breda

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Nicole 18 april 2016 at 15:18

  Super leuke nieuwe rubriek! Ook ik mis dat inderdaad want ik kom helaas te vaak op plekken waar ze niet eens een verschoningsruimte hebben ofzo.
  Ik zou graag een handje willen helpen.
  Wellicht door samen met jou ergens een kop koffie te drinken (met de koters erbij uiteraard) of wellicht door zelf iets te schrijven. Ik kom bij Eindhoven uit de buurt.. Dus wil ook best ‘in opdracht’ werken 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Moederdag pakketMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 18 april 2016 at 16:30

   Thanks Nicole, leuk dat je zo enthousiast bent. Samen een kop koffie vind ik altijd leuk. Laten we dat eens doen. Suggesties zijn altijd welkom. Eindhoven heeft geloof ik best een paar kanshebbers. We keep in touch!

  • Reply Willie 9 augustus 2016 at 05:36

   Hi Kat,As mom to a child with multiple food allergies, I can understand how hard it must be. I wrote a new post yesterday on Flax seed allergy. Hope that helps and would love to have any other input that might help other allergy su.nreersfThafk you!Anu

 • Reply Nicole 18 april 2016 at 15:36

  Ohhh wat een leuk idee weer! Ik ken een paar leuke tenten hier in Flevoland, misschien wel leuk voor erbij. Al schrijf jij 100 keer beter dan ik, dus durf bijna niet een stuk door jou te laten beoordelen haha 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog – Volslagen gekkenhuis bij Noppies Sample SaleMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 18 april 2016 at 15:40

   Hey joh gekkie!! Dat is echt niet zo hoor. Niet bang zijn, ik ben eerlijk maar geen tiran en maak zelf ook meer dan genoeg fouten. Super leuk dat je zo enthousiast bent. Wacht de eerste van mij anders even af, dan weet je een beetje waar ik heen wil. 🙂

 • Reply Bregje 18 april 2016 at 16:21

  Leuk idee Suus! Ik zal ogen en oren de kost geven hier in het zuiden!
  Bregje onlangs geplaatst…Zoals het klokje thuis tikt….My Profile

  • Reply babyisthenewblack 18 april 2016 at 16:33

   Thanks Breg! Heel benieuwd naar zaakjes in het uiterste zuiden. Volgens mij zag ik laatst ook iets tofs bij jou voorbij komen en met jou doe ik ook altijd graag in real life een drankje. Xx

   • Reply Buffy 8 augustus 2016 at 13:10

    Great common sense here. Wish I’d thuohgt of that.

 • Reply Ellen 18 april 2016 at 17:34

  Super gave rubriek!! Ik kijk uit naar de adresjes (ik woon ook vlakbij Breda). En als ik een tip heb laat ik het weten.

 • Reply Marieke 18 april 2016 at 18:04

  Leuk! Ik wil wel een bijdrage uit Deventer leveren, zelf schrijven of jullie een dag op sleeptouw nemen 🙂

 • Reply Odile 18 april 2016 at 18:54

  Heel leuk! Ben echt benieuwd naar waar je mee komt in Breda.
  Mocht ik zelf nog een keer iets tegenkomen dan app ik je!
  Odile onlangs geplaatst…Wat te doen bij brandwonden?My Profile

  • Reply Millicent 8 augustus 2016 at 13:32

   A wonderful job. Super helpful inmrfoation.

 • Reply Martine 19 april 2016 at 15:54

  Leuk! Als je een keer in de buurt van Amersfoort bent let me know, gaan we koffie *kuch of wat anders* drinken 😉

 • Reply Ineke 20 april 2016 at 12:20

  Superleuke rubriek!!
  Als het ook plaatsen in België mogen zijn wil ik gerust meedoen hoor 🙂

 • Reply Reggy 20 april 2016 at 22:54

  Yes, leuk idee Suus! Wij volgen je graag! 🙂

  • Reply Denver 8 augustus 2016 at 16:43

   James’ choice of Simonsen seems like good thinking. And they say video games are a waste of our yo71t&#82hu;s minds. I’m betting the new federal courthouse would be an excellent high-security location too, and give a nice view to boot, but like the new jail, it’s not finished yet.

 • Reply Charlotte 22 april 2016 at 01:02

  Super goed idee!! Helaas zijn er in de directe omgeving waar ik woon (naar mijn idee) geen leuke kindvriendelijke plekjes. Maar iets verder weg in Amersfoort of Zeewolde zitten wel toffe plekjes!

  • Reply Brandy 9 augustus 2016 at 00:42

   &#rB.0;2uy:Zyban.P8evacid.Arimidex3Accutane.Human Growth Hormone.Actos.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Retin-A.Zovirax.Valtrex.Synthroid.Mega Hoodia.Nexium.Prednisolone.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Lumigan….

 • Reply Vlijtig Liesje 22 april 2016 at 09:30

  Mijn kinderen zijn inmiddels wat ouder, maar ik herinner me nog dat ik altijd op zoek was naar kindvriendelijke restaurants e.d. Leuk idee dus!

  • Reply Melvina 8 augustus 2016 at 20:47

   Hey, you’re the goto expetr. Thanks for hanging out here.

 • Reply Nicole 29 april 2016 at 13:57

  Wat een goed idee. Hier in Eindhoven kei veel leuke tentjes die kindvriendelijk zijn. Deel ze graag met je, kan alleen niet schrijven…haha

  • Reply Carrie 8 augustus 2016 at 13:35

   Thkinnig like that shows an expert at work

 • Reply Lovie 8 augustus 2016 at 17:51

  Evad (man, I so wish I could decode your secret name) – How about an additional option of no-vote being the default, and do8;#n217&t count it in the calc for the average. This eliminates all bias, and yes, a bias to 3 is still a bias.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge