Babygondisch, Breda

Hoe babygondisch is: ‘In kannen en Kruiken’ (IKEK)

4 mei 2016

De nieuwe rubriek die ik vorige week aankondigde “Hoe babygondisch is…” trapt deze week af met ‘In Kannen en Kruiken, Breda’. ‘IKEK’ voor intimi ;).

De reden dat ik start met deze zaak is omdat ik hier sinds de opening ruim een jaar geleden, bijna iedere week wel een keer kom. Het heeft mijn hart gestolen vanaf het eerste moment dat ik er was door de gastvrijheid en enorme kindvriendelijkheid.

Ontvangst

ikek-menu-300x300Ik vind het altijd heel erg belangrijk hoe je wordt ontvangen als je ergens een gelegenheid binnenstapt. Zijn mensen vriendelijk? Heten ze je welkom? Krijg je het gevoel dat medewerkers het fijn vinden dat je er bent?

Dat is bij ‘IKEK’ zeker allemaal aan de orde. Je wordt over het algemeen altijd erg enthousiast ontvangen en binnen no time staat er een medewerker aan je tafel óf als het druk is wordt er samen met jou gezocht naar een fijne plaats om te gaan zitten.

De ruimte op zich

IKEK is een lange smalle gelegenheid met een boel tafeltjes voorin, een kleine (open) keuken en een grote hoge ruimte achterin met een lange stamtafel. Tegen de keuken voorin vind je nog een hoekje met bank en fauteuil dat er ontzettend uitnodigend uitziet door het behangetje erachter en de vintage schemerlamp. Ze hebben hier echt hun best gedaan om een uitnodigende sfeer te creëer zodat je heerlijk op de bank kunt ploffen en even weg kunt zakken tussen de kussens. Het hele interieur ademt vintage en dat trekt mij enorm aan. De hippe accessoires waarmee alles gecombineerd wordt maken het helemaal af.

ikek-home

Menu

Op de kaart van IKEK vind je veel heerlijke gerechten die gemaakt zijn met lokale, biologische ingrediënten en met zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen. Er wordt samengewerkt met lokale leveranciers om alles zo natuurlijk en vers mogelijk aan te kunnen bieden. Wil je de menukaart online alvast bekijken? Dat kan hier: Menukaart IKEK.

Voor de kids

In het midden van de de ruimte is een speelhoek voor kinderen ingericht. Een oude schoolbank met een retro behangetje erachter maken dat dit er uitnodigend en speels uitziet. Er liggen boekjes, potloden, koffertjes met speelgoed. Voor elke leeftijd wel wat wils.

Ook op de menukaart is een gedeelte voor de kleintjes gereserveerd. Zo kun je een lunchpakket bestellen dat komt in een papieren zak. Er zijn twee varianten en de eerste bevat twee boterhammen, eentje met appelstroop en eentje met kaas, een stukje fruit en een flesje appel-perensap. Schade: €4,74

Het tweede lunchpakket bevat een tosti met Nutella en marshmallows, stukje fruit en ook weer een flesje appel-perensap. Schade: €4,25

Aan de snackers is ook gedacht. Geen grote honger maar toch zin om iets te snaaien? IKEK heeft voor de kleintjes ook soepstengels met Nutella of roomkaas op het menu. Schade: €1,75

Ruimte voor kinderwagen

Fijn om te weten vind ik altijd, of de gelegenheid een beetje ruim is opgezet om er ook met een kinderwagen goed binnen te kunnen. Dat is ook bij IKEK zeker het geval. Het is eigenlijk altijd gezellig druk maar een kinderwagen kan prima door het gangpad. Je kunt deze altijd wel ergens kwijt aan de zijkant of achterin. Uitzonderingen op hele drukke dagen daargelaten natuurlijk. Tot nu toe is het nooit voorgekomen dat ik enorm heb staan “hannesen” met mijn kinderwagen, zelfs niet op een drukke dag terwijl ik er met een vriendin was die óók een kinderwagen bij had. Top dus!

Verschonen

Er zijn twee verschoon-mogelijkheden bij IKEK. In het damestoilet is boven de pot een plank die je naar beneden kunt halen maar deze is best wel heel hoog. Kleine mama’s gaan hier niet heel goed een kind kunnen verschonen helaas. Maar onlangs kwam ik erachter dat ze achterin (met de trap naar boven, vraag er even naar) een speciale tafel met aankleedkussen hebben weggezet. Hartstikke gastvrij en kindvriendelijk dus. TOP IKEK!

Verder is het bij IKEK ook een feestje om jezelf te verschonen ;). In het toilet hebben ze altijd deo en parfum staan die je vrij mag gebruiken. Dat is misschien iets heel kleins maar ik word daar persoonlijk zo blij van. Een heel lief en vriendelijke gebaar richting je gasten.

Voeden, borst of fles

Bij IKEK is het geen enkel probleem om je kindje de borst te geven. Toen ik er voor het eerst kwam, was dit ook meteen mijn eerste keer de borst geven buitenshuis. Ik vond dat DOODENG! Maar het was echt totaal geen punt bij IKEK. Ik deed het uiteraard discreet en zat daar echt niet met heel mijn hebben en houden tentoongesteld maar het valt toch altijd wel even op denk ik. Ik gebruikte toen nog tepelhoedjes (dat klinkt veel gezelliger dan het is) dus ik was echt wel even aan het rommelen met baby en tieten. HAHA. Maar ik kreeg de indruk dat niemand hier echt raar van opkeek. Ik wil nu niet iedere borstvoedende vrouw oproepen om hier lekker massaal te gaan zitten voeden, maar het is wel fijn om te weten dat het oké is.

Ook voor de mama’s met flesjes is het goed geregeld bij IKEK, de ene medewerker is nog behulpzamer dan de ander. Je flesje is zo opgewarmd en good to go! Super fijn.

img_0826-350x350Zomerse sferen

Ook op warme dagen is IKEK een fijne plek om heen te gaan. Ze beschikken namelijk over een hele ruime stadstuin waar je heerlijk kunt vertoeven als de zon schijnt. Omringd door de geluiden van de stad bevind je je toch op een relatief rustige plek met veel leuke zitjes en tafels. Ook grotere groepen kunnen hier prima terecht.

Conclusie

Al met al kan ik concluderen dat IKEK gewoon een ongelooflijk fijne tent is. Als je geen kinderen hebt maar ook zeker als ze er wel zijn. Ik heb vanaf de eerste keer dat ik er kwam al het gevoel dat kindjes hier ontzettend welkom zijn en het personeel is ook heel erg leuk met ze. Roos is al een aantal keer per ongeluk de open keuken ingeslopen en ook dan wordt er hartstikke leuk gereageerd. Ik ben ontzettend blij met een plek als IKEK in Breda en ik merk dat bekenden om mij heen ook al vanaf het begin erg positief zijn over deze leuke zaak. Aan iedereen die mij vraagt wat je in Breda zou moeten bezoeken mocht je er zijn, stel ik dit voor en iedereen is er tot nu toe heel enthousiast vandaan gekomen.

img_0845-300x300Heb ik je enthousiast gemaakt en ga je zelf ook eens een kijkje nemen? Ik hoor natuurlijk heel graag hoe je het vond.

Dat was ‘m, de eerste ‘Hoe bourgondisch is…’. Ik hoop dat jullie het tof vonden om dit op deze manier te lezen. Recensies zijn er al heel veel maar echt gericht op kinderen nog niet zo. In deze stijl gaan ze allemaal een beetje zijn zodat je een goed algemeen beeld krijgt van een zaak maar ook zeker op het gebied van kindvriendelijkheid. 

JOE! GROETJES!

Bron foto’s: IKEK en een aantal van mijzelf.

 

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Manon 4 mei 2016 at 18:19

  Oh dit ziet er ZO gezellig en leuk uit. En dat ze kindvriendelijk zijn is helemaal top. Ik erger me soms groen en geel een slechte kinderstoelen, geen verschoonruimte of niks op de kaart voor je kind. Kunnen ze niet een landelijk iets worden? Zevenaar heeft nog genoeg pandjes leeg staan 😉 Super leuke rubriek Suus. Ik zeg: kom maar naar het oosten van het land, ik weet nog wel een superleuk kindvriendelijk tentje (vooral in de zomer, ze hebben een speeltuin buiten tussen de koeien!).
  Manon onlangs geplaatst…Kletspraatje #3: River ziek, bloemkool en op zoek naar een baanMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 5 mei 2016 at 00:52

   Lief van jou Manon!! Ik kom heel graag snel die kant op en dan neem ik jullie mee naar IKEK als jullie hierheen komen. (Tussen de koeien klinkt sowieso fantastisch!) Dikke zoen.

 • Reply Ellen 4 mei 2016 at 20:17

  Wat leuk om te lezen! Ik ben hier al zo vaak langs gelopen en elke keer denk ik zou het wat zijn? Ga nu zeker een keer met kids hier naar binnen. Ik zie mijn oudste dochter al aan de soepstengel zitten 😉

  • Reply babyisthenewblack 5 mei 2016 at 00:51

   Wat leuk om te horen Ellen. Het is echt een aanrader. Gaan hoor!! Laat je me weten wat je ervan vond?? Liefs.

 • Reply Nicole 16 mei 2016 at 18:25

  Dat klinkt heel goed!! Beter dan het restaurant waar ik van de week op de stoep stond en er geen kinderstoelen bleken te zijn.. Zucht

 • Reply Hannah 9 augustus 2016 at 00:15

  An answer from an expert! Thanks for coiirtbutnng.

 • Reply Constance 9 augustus 2016 at 04:27

  You get a lot of respect from me for writing these helpful arteilcs.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge