Dragen, kids, Lifestyle, Moederschap

Mijn kind kan mijn rug op! (Tula draagzak)

11 mei 2016
Tula rugdragen

Ik schreef eerder al over mijn meest favoriete baby-aankoop OOIT! De Tula draagzak. Een geweldig ding waar ik nog bijna dagelijks plezier van heb. Tot Roos een maand of 8 was, droeg ik haar altijd voor op mijn buik. Roos was/is maar een klein poppetje en zelfs de baby-drager van Tula was lange tijd vrij groot voor haar. Op mijn rug dragen vond ik daarom nog wat te vroeg en daarnaast woog ze toen ook nog bijna niets (een kilo of 5/6) dus op mijn buik was toen nog prima te doen.

Van buik naar rug

Naarmate Roos groter werd en dus ook zwaarder, leek het mij toch handig om haar wat vaker op mijn rug te gaan dragen. Allemaal leuk en aardig maar hoe organiseert men een dreumes van 10kg van buik naar rug, zonder hulp…??

Ik zie aan de zoektermen waarmee velen van jullie op mijn blog terechtkomen, dat veel van jullie ook met dit probleem worstelen. Vandaar dat ik mijn ervaring met jullie wil delen. Wat zocht ik om dit makkelijk te kunnen en nog fijner: wat vond ik!?

Youtube en Instagram zijn je beste vriend

Via Twitter gooide ik de vraag op, hoe ik mijn kind het best van buik naar rug zou krijgen in de Tula zonder hulp. Van een aantal kanten kreeg ik tips toegegooid maar de beste tip was toch wel een filmpje via Instagram op het account van Tula zelf. Ik had al wel wat gezocht naar filmpjes maar vond niet echt precies waar ik naar zocht. Misschien was ik gewoon te lui om goed te zoeken hoor. Ik ben gewoon erg dol op Twitter en de hulp die altijd van alle kanten wordt aangeboden.

Ik vond twee manieren waarvan ik er eentje eigenlijk echt ben gaan gebruiken. Omdat die goed werkt, heb ik de andere nog niet geprobeerd. Maar ik wil hem wel met jullie delen omdat ik dat eigenlijk de meest veilige manier vind.

Eerst de manier waarop ik het nu altijd doe. Het filmpje is afkomstig van het IG-account van Tula, dus ik denk dat zij dit zelf ook de meest handige manier vinden.

En de manier die ik nog niet eerder probeerde maar mij iets veiliger lijkt:

Oefening baart kunst

Super fijn om bewegend beeld te zien van hoe anderen dit doen. Het blijft toch een beetje een gehannes en daar kom je ook niet onderuit. Makkelijker is het als je iemand hebt die je even kan helpen, maar die is er nou eenmaal niet altijd en rugdragen is echt te fijn om het niet heel vaak te gebruiken. Ik moet er wel bijzeggen dat hoe vaker je dit doet, hoe handiger je erin wordt. Ik vind het ook fijner nu Roos wat groter is en ze een boel dingen zelf kan regelen. Dan bedoel ik bijvoorbeeld of ze haar armen in de zak of eroverheen wil hebben, dat kan ze zelf.

Tula te groot maar geen verkleiner?

Ik heb nog een laatste tip, waar ik ook veel mensen vragen over hoor en zie stellen. Dit heeft niets met rugdragen te maken maar wel met de Tula. Wanneer je een Tula koopt en je kindje is hier eigenlijk nog net iets te klein voor (het rugpand moet in de knieholtes van je kindje terechtkomen, als de beentjes te kort zijn is je Tula nog te groot). Dan zou je een verkleiner kunnen kopen à €25. Je zou het ook op een andere (gratis) manier kunnen oplossen en die wil ik hier nog graag even met jullie delen. Zoals ik eerder al aangaf was/is Roos maar een fijn poppetje. De Tula babydrager was geruime tijd nog flink te groot maar ik vertikte het om de verkleiner aan te schaffen omdat ze met haar 6 maanden eigenlijk al prima in dat ding zou moeten passen. Ook weer op Youtube vond ik een manier om Roos in de drager te zetten zonder dat ze ongemakkelijk zat en zonder een verkleiner.

Kijk snel mee:

Veel draagplezier en hoewel ik geen consulente ben, kun je altijd met je vragen bij mij terecht! Als ik kan helpen doe ik dat uiteraard graag.

JOE!GROETJES!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Roos 11 mei 2016 at 12:55

  Wat een fijne blog! Ik krijg de Tula dus ook met geen mogelijkheid alleen op mijn rug terwijl ik Kenji wel met doek en al zo op mijn rug slinger.. ik ga vanmiddag beide manieren eens proberen!

  • Reply babyisthenewblack 11 mei 2016 at 13:30

   Wat goed om te horen Roos, thanks! Hopelijk heb je er iets aan. Het vergt wel wat oefenen 😉

 • Reply Ellen 11 mei 2016 at 14:55

  Handig!! Mijn jongste dochter zal ik voorlopig nog voor dragen. Oudste is 19 mnd en kan ik wel op mijn rug dragen. Heb jij nog de baby Tula of de grotere? Mijn oudste dochter is 10,5 kg. Ik kan het natuurlijk ook opzoeken, maar goed, jij bent inmiddels expert 😉

  • Reply Ellen 11 mei 2016 at 14:59

   Eigenlijk vond ik mezelf nu net een beetje lui. Ik heb het opgezocht en oudste zou nog in dezelfde zak moeten kunnen. Ik ga dus ook eens een ruggezwaai poging wagen.
   Ellen onlangs geplaatst…Getting back in shape: vierde updateMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 11 mei 2016 at 15:01

   Roos is ook 19 maanden en 10kg. Ik gebruik de babydrager nog en dat gaat erg goed. Je kunt er dan ook nog verbreders voor aanschaffen dan kun je de Tula voor je beide dochters gebruiken. Als je hem bijvoorbeeld enkel voor de oudste wil gebruiken (en je hebt er nog geen) dan zou ik de peuterdrager aanschaffen. Ik wil binnenkort ook overgaan op de peutervariant. Die is vanaf kledingmaat 86 te gebruiken.

   En bedankt voor je reactie! 🙂

 • Reply Nicole 12 mei 2016 at 15:20

  Wij hadden een MyCarrier van Stokke, maar die is heel snel op Marktplaats beland. Ik vond het allemaal zo onhandig en het lukte mij niet om hem alleen op mijn rug te krijgen. Misschien heb ik ook niet genoeg doorgezet. Wellicht ooit voor een broertje of zusje 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Van kindertekening tot knuffelMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 17 mei 2016 at 09:51

   Oh maar die van Stokke zijn ook niet ergonomisch en daarom dus niet fijn. Dat is waarschijnlijk de reden geweest dat het onhandig was. Maar beter ook denk ik. Ik ben niet echt te spreken over die draagzakken. Verder is Stokke een geweldig merk, maar ze moeten zich maar bezig blijven houden met meubels. 😉 Bij ooit een tweede raad ik echt een Tula of andere ergonomische drager aan. Ga je geweldig vinden!

 • Reply Ineke 13 mei 2016 at 13:24

  Ik hou helemaal van onze Tula. Het youtubekanaal wrap you in love vind ik zo leuk! Al heel veel filmpjes van haar bekeken zeker toen ik nog geen tula had maar een geweven doek gebruikte.

  • Reply babyisthenewblack 17 mei 2016 at 09:52

   Oh dat kanaal ga ik zo eens opzoeken, volgens mij ken ik die nog niet. Thanks.

 • Reply Anne 16 mei 2016 at 20:15

  Dit had ik inderdaad ook nodig! Ik heb ook een Tula en draag mijn zoontje van 8 maanden, maar wel al zo’n 10 kg, nu nog voor. Nu wil ik die 10 kg liever naar m’n rug verplaatsen, ik had alleen nog geen idee hoe ik dat moest gaan doen. Deze technieken ga ik uitproberen!

 • Reply Lonneke 19 mei 2016 at 12:36

  Ik heb het met mijn oudste tot nu toe nooit aangedurfd, maar ik ga het toch nog eens proberen. Ze is vrij klein dus ik denk dat ze nog in de babydrager past. Ik ga de filmpjes eens bekijken.
  Lonneke onlangs geplaatst…Dingen die ik mis nu ik moeder benMy Profile

  • Reply Quiana 9 augustus 2016 at 00:16

   People nolrmlay pay me for this and you are giving it away!

 • Reply Vivienne 2 juli 2016 at 17:21

  Wat een fijn artikel! Ik heb toevallig zojuist vandaag de Tula aangeschaft maar twijfelde of ze er al in past (ze is bijna 5 maanden en weegt denk ik 6,5 kilo). Ik weiger ook de babyinzet te kopen dus ga aan de slag met jouw tip!

 • Reply Cayden 8 augustus 2016 at 13:46

  Chb/itineNovemrer 29, 2011toca doctor, elmo abc’s (we only have the lite version but he loves it, waiting for christmas to buy it for him) and mini adventures. great app.

 • Reply Cassandra 9 augustus 2016 at 01:06

  Recomiendo hacer la misma ingiitsvaceón en el seminario con mayor numero de sacerdotes ordenados (la de Guadalajara), puedo asegurar que el 80 % de sus miembros tienen relaciones homosexuales durante sus estudios.Los seminaristas que van entrando son, por así decirlo, la put# de alguno de grado superior.

 • Reply Miriam 24 januari 2017 at 09:40

  Hoi!
  Mijn zoontje is bijna 17 maanden en heeft maat 80/86.
  Ik heb van een collega even een tula te leen om te kijken of ik het wat vind.
  En van voor naar achter lukt me wel alleen als we allebei een jas aan hebben is dit niet te doen?
  Hij blijft ook niet rustig liggen op me rug dus de superman methode werkt bij ons helaas ook niet?
  Heb je nog andere tips voor het dragen over je jas heen op je rug☺️

  Groetjes Miriam

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge