Favoriet

(*)Favoriet: Bobike Exclusive Mini

17 mei 2016

Een tijdje geleden schreef ik over hoe wij de boel organiseren thuis zonder auto. Daar stond vooral veel over fietsen in en dat ik dat erg fijn vind om te doen. Zo kon je zien en lezen dat Roos “al” in een zitje bij mij achter op de fiets zat. Dat ging allemaal hartstikke prima maar de mensen van Bobike vonden hier toch andere dingen van. Zo’n klein ukkie moet eigenlijk nog gezellig bij mama of papa vóór op de fiets zitten. Het kan prima hoor, achterop, maar voor is toch nog even stukken gezelliger. Daar hadden ze stiekem ook gewoon hartstikke gelijk in!

Ze stuurden mij de Bobike Exclusive Mini toe en ik mocht daarmee op pad. Dat deed en doe ik met ontzettend veel plezier en laat daarom vandaag jullie mijn bevindingen weten.

Doordacht design van Nederlandse bodem

Eerst maar even wat achtergrondinfo over dit merk. Bobike is een merk dat al jarenlang degelijke, veilige en gebruiksvriendelijke stoeltjes maakt voor op de fiets. Ze vinden het erg belangrijk dat jij jouw leven met kinderen als een vrij leven ervaart. Je leven gaat door als er kindjes komen en fietsen hoort daar, zeker in Nederland, helemaal bij. De wind door je haren, de zon op je gezicht. Heerlijk om te ervaren en nog fijner om dit samen met je kindje te doen.

De laatste jaren is de boel wat verhipt en doet Bobike ook qua design zeker niet onder voor andere bekende merken. Toen ik op zoek was naar een degelijk stoeltje voor op de fiets, kwam ik ook echt een hoop degelijks tegen. Helemaal prima hoor maar het oog wil ook wat. De oude stoeltjes van Bobike vond ik persoonlijk niet heel uitdagend maar de nieuwe versies voldoen ontzettend aan mijn standaard van smaak. Wat dat betreft hebben ze eerdere uitgaven echt wel overtroffen. Leuke kleuren, mooie details en grappige toevoegingen als bijvoorbeeld een extra stuur voor je kindje. Naast dat veiligheid en gebruiksgemak het belangrijkst zijn, vind ik dat die twee tegenwoordig heel goed gecombineerd kunnen worden met schoonheid van design.

Exclusive Mini

Het stoeltje dat ik voor Bobike mocht uitproberen is de Exclusive mini. In dit stoeltje stopte Bobike alle kennis van veilige kinderzitjes en voegden daar nog een boel extra’s aan toe. Zo werd dit een stijlvol, fris en echt Nederlands ontwerp dat perfect aansluit bij de huidige fietstrends én zelfs een IF Design Award in de wacht sleepte. De luxe voorgevormde gordels zijn met één hand te verstellen en houden je kindje rechtop, zelfs wanneer het in slaap valt (iets waar ik vooral erg benieuwd naar was). Dit stoeltje won niet alleen een award, ook riep de Consumentenbond dit stoeltje uit tot ‘Best getest’ en ‘Beste koop’.

Specificaties:

 • Dubbelwandig zitje voor extra veiligheid
 • Uniek gordelsysteem houdt je kindje rechtop
 • Zonder gereedschap verstelbare voetsteuntjes
 • Best getest door Consumentenbond
 • Beste koop volgens de Consumentenbond
 • Het extra stuur laat kindjes actief deelenemen
 • Zacht, waterafstotend kussentje
 • Made in Europe

Uitpakparty

Ik krijg het stoeltje thuis in een enorme doos, goed verpakt met alle benodigde onderdelen erbij. Heel gemakkelijk zet ik het stoeltje zelf in een handomdraai op mijn fiets en ook het windscherm is (zonder gereedschap) heel eenvoudig op het stoeltje te klikken. Om het stoeltje aan je fiets vast te maken zit er een montagebeugel bij die je met twee schroeven aan je fiets vastmaakt. Het stoeltje is hier makkelijk in en uit te klikken.

In het zitje zit een waterafstotend kussentje dat ik er op het eerste oog zelf niet uit kan halen. De beugels van het gordelsysteem  van het zitje gaan over de schouders van je kindje. Ze zitten dus tussen de beentjes aan het stoeltje bevestigd en dat is even wennen als je andere zitjes gewend bent. Die maak je namelijk meestal open en dicht tussen de beentjes. Deze maak je vast achter de schouders van je kindje. Dit maakt voor mij het zitje meteen een stuk interessanter, aangezien het de bedoeling zou moeten zijn dat je kindje zo niet voorover zou kunnen gaan hangen mocht hij of zij in slaap sukkelen onder het fietsen. (wat nog wel eens kan gebeuren na een heftige ochtend baby-dreumeszwemmen).

De voetsteuntjes zijn ook heel simpel en zonder gereedschap te verstellen. Het valt mij op dat je weinig weerstand nodig hebt bij het aanpassen van hoogten en verstellen van verschillende onderdelen. Alles “klikt” fijn in elkaar.

IMG_0086Tot slot zit er nog een cadeautje in de enorme doos die mijn contactpersoon bij Bobike er voor ons heeft bijgedaan, namelijk een best wel heel erg toffe fietshelm van Bobike. Dat ik dit verdorie ooit nog eens zou zeggen over een fietshelm…er gaan dingen mis met mij hoor… Anyway, best een tof ding dus en als je dan toch echt veilig de weg op wil is dit wel een musthave. Hij is heel simpel op maat te maken met het systeem dat in de helm zelf zit. Weegt echt geen reet en Roos vindt hem nu al de bom. Er zijn drie varianten en je vindt ze hier.

On the road

Nou hup, de weg op! Ik slinger Roos super zorgvuldig maar in één beweging het stoeltje in, klik de riempjes om haar voeten en probeer de gordels vast te maken. Dit is even uitzoeken want zoals ik al eerder aangaf, dat werkt anders dan je van de meeste stoeltjes gewend bent. Maar uiteindelijk blijven ze ook weer heel eenvoudig te bevestigen te zijn in de gleufjes achter Roos. Een enorm voordeel vind ik, dat je dus op elk gewenst moment de beugels kunt vertellen in hoogte achter je kindje. Bij veel stoeltjes en maxi-cosi’s bijvoorbeeld, kost het je altijd een dag ellende als je kindje gegroeid blijkt en je de riempjes weer eens moet verstellen. Bloed, zweet en tranen heeft het mij al gekost om overal achter en tussen te wurmen. Dat is dus bij dit zitje zeker niet het geval. Elke keer als je gaat fietsen, kun je zelf de hoogte van de schouderbanden bepalen. Stel dat je dus een keer het kindje van de buurvrouw, je zus, je achterneef zijn vrouw haar vriendin de vroeger lerares van de basisschool en daar de oma van meeneemt, kun je in een handomdraai de hoogte bepalen. IDEAAL!

Roos is hysterisch blij als we op weg zijn en ik zie aan haar dat de mensen van Bobike gelijk hebben gehad. Dit blije meisje moet helemaal nog niet achter de dikke billen van haar moeder weggestopt worden op de fiets. Ze hoort voorop, wuivend naar alles met twee of meer benen dat ze tegenkomt. Gierend door de bocht en zingend in de zon. Wat een genot om haar voor mij te hebben zitten. Naast dat het fietsen op zich al een feest is, heeft ze ook nog eens de beschikking over een mini stuur. Ik vond het altijd al een gedoetje, “waar laat je die handen” als er verder geen beugels op zo’n stoeltje zitten. Ze zat eerder al eens in een wat ouder fietsstoeltje van Bobike zonder windscherm (afrader, neem altijd een scherm, hoe lelijk ook 😉 ), en daar kon ze niet zoveel met haar handen. Dingen bungelden toen maar een beetje langs haar lichaam. Een beugel is dus zeker fijn en als dat dan ook nog kan bewegen als een echt stuur: SCORE! Roos vindt het erg leuk om “mee te sturen” en dat is een leuk gezicht.

Conclusie

Ik ben ontzettend blij met het fietsstoeltje van Bobike. In alle opzichten is het een heel fijn ding, makkelijk in gebruik en voor mijn gevoel heel erg veilig. De veiligheidsgordels blijven heel goed op hun plek wat ik echt een van de grootste voordelen vind ten opzichte van andere stoeltjes. Ze zakken niet van de schouders, wat ik eerder nog wel eens meemaakte. Ik was erg benieuwd naar hoe dit je kindje overeind zou houden mocht hij of zij in slaap dreigen te vallen, maar dat werkt dus echt heel goed. Roos bleef gewoon rechtop met een knikkebollend hoofdje. Pluspunt!

De kleuren en de stijl van het stoeltje vind ik ook te gek. Ik vind het een eyecather en dat is wat om uit mijn mond te horen. Ik was namelijk diegene die je altijd hoorde roepen dat fietsstoeltjes zulke lelijke gedrochten zijn.

Het gewicht of juist het ontbreken daarvan is ook iets dat mij enorm aanspreekt. Het is een lichtgewicht ding dat ervoor zorgt dat je niet het idee hebt de hele peutergroep van je kind op je stuur te vervoeren.

Minpunt: ik kan niet echt minpunten ontdekken aan het zitje. Het enige waar ik een keer om heb staan vloeken, is dat het kussentje niet uit het stoeltje kan. Hoewel het ding waterafstotend is, kunnen sommige regenbuien hier in Nederland wat overweldigend zijn en daar is ie dan niet tegen opgewassen. Het zou fijn zijn als je het kussentje er dan uit kunt halen en even met een handdoek door het zitje kunt gaan. Om over eventuele poepaccicenten nog maar te zwijgen…Mocht het kussen wat nat zijn, het is wél weer super snel droog. HA! Kort na publicatie kreeg ik een mail van mijn PR-contact bij Bobike. Zij deelde mij het volgende mee: Je kunt het kussentje verwijderen door je duim op de drukknop in de rugleuning te houden en je vingers achter het kussentje te bewegen en het dan met een stevige ruk los te trekken. Het is ook wasbaar. 

(Misschien kan het kussentje er wél uit hoor, ik kan alleen niet vinden hoe zonder het stuk te maken…)

Verkoopinfo:

Hebben jullie ook ervaring met Bobike? Heb ik je wellicht geïnspireerd om ook zo’n pracht exemplaar aan te schaffen? Ik hoor het allemaal graag. Fietsen is DE BOM!

JOE! GROETJES!

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Elisabeth 17 mei 2016 at 17:08

  Heerlijk hè, fietsen met je kindje. Onze Jim is ietsjes steviger gebouwd dan Roosje, hij zal waarschijnlijm al snel naar de achterbagagedrager moeten verhuizen. Tot die tijd geniet ik er nog lekker van dat hij in zo’n gunstige positie zit om knuffels en kusjes te ontvangen.

  • Reply babyisthenewblack 18 mei 2016 at 09:59

   Ja heerlijk he. Ze kunnen er in principe in tot ze ongeveer drie zijn, dus dat moet voorlopig nog wel even goed gaan denk ik.

   • Reply Hanne 10 juli 2018 at 16:59

    Tot welke kledingmaat heeft ze er comfortabel in gepast?

 • Reply Ellen 17 mei 2016 at 17:35

  Wat een hippe fiets heb je! Hier ook een bobike zitje voor oudste dochter en groot fan. Ben er erg blij mee.

  • Reply babyisthenewblack 18 mei 2016 at 10:01

   Wat lief, thanks! “Gewoon” een marktplaats mamafiets! Ik vind vooral de kleuren zo tof.

   • Reply Sukey 8 augustus 2016 at 03:36

    Why does this have to be the ONLY reibllae source? Oh well, gj!

 • Reply Nicole 18 mei 2016 at 17:48

  Mooi stoeltje! Mijn kleine dame zit wel achterop inmiddels omdat voorop echt niet meer fijn voor mijzelf was. Vind dat petje van roos trouwens geweldig! Heb ook zoiets alleen mijn dame wil hem niet op ?
  Nicole onlangs geplaatst…Praatjesmaker #1My Profile

  • Reply babyisthenewblack 24 mei 2016 at 10:08

   Ja als ze op een gegeven moment echt groot zijn geworden dan lijkt mij dat ook niet meer fijn worden inderdaad. Zal wel weer even wennen zijn om haar achterop te hebben straks, vind het zo gezellig dit. EN het petje ja, wat een leuk ding he, ze laat op zich alles wel goed op haar hoofd zitten, misschien omdat ze nauwelijks haar heeft 😉

  • Reply Liza 9 augustus 2016 at 06:33

   The hosteny of your posting shines through

 • Reply Emma 8 augustus 2016 at 18:46

  I wrecked on my bike.. Ok I have never have had knee problems. But when i wreck or after I wrecked about 2 hours after I bent my knee backwards like butt kicks for an example wht should I do೐.????? Or wht injury could I have…???

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge