Babygondisch, Breda

Hoe babygondisch is: Stilleven Breda?

18 mei 2016

De nieuwe rubriek die ik laatst aankondigde ‘Hoe babygondisch is…’ gaat deze week verder met ‘Stilleven Breda’.

Benieuwd naar deze parel in ons mooie zuiden? Stilleven Breda is te vinden aan de Ginnekenweg, net een stukje buiten de stadskern maar nog makkelijk te lopen. De Ginnikenweg is een winkelstraat met wat luxere/duurdere kleding- en interieurzaken maar ook mooie bloemenzaken een ijssalon en dus deze koffie/lunch/cadeau/interieurshop.

Het concept van Stilleven is bijzonder te noemen. Op de voorpui prijken de termen “Stilleven; koffie, wonen, geven”. Deze woorden vormen samen het concept van Stilleven. Stilleven is in eerste instantie een winkel met handgemaakte meubelen die vanuit de houtwerkplaats achter in de tuin worden gemaakt. Daarnaast is alles wat je in de winkel ziet ook te koop. Er staan bijvoorbeeld een hoop brocanteriën, vintage en woonaccessoires. De hele ambiance is zo ingericht dat het totaal niet aanvoelt als een winkel maar eerder als een gezellige huiskamer. Dat is een bewuste keuze en daar komt de term ‘koffie’ om de hoek kijken. Stilleven is namelijk ook een hele goede plek om koffie te drinken, een broodje of huisgemaakt gebak te nuttigen.

IMG_0001

Ontvangst

Ik stap met verkering, kind en kinderwagen de zaak binnen en we worden direct heel vriendelijk welkom geheten door Floor, de eigenaresse. Floor staat achter de prachtige toonbank en laat ons zelf een fijn plekje zoeken. Het is dinsdagmiddag en dus niet zo druk in de zaak.

De ruimte op zich

Stilleven doet inderdaad heel erg aan als een zeer gezellige huiskamer. De houten vloer, hoge plafonds, het retro behang met bloemen en de velen koperen accenten bij de toonbank geven dit een liefelijk, romantisch maar toch ook stoere feeling mee. Het hout met kopere buizen gecombineerde wandsysteem achter de bar vind ik echt fantastisch. Het is wat mij betreft een waardige eye-cather van de zaak. Verder staan er genoeg tafeltjes en stoelen verdeeld over de ruimte en achterin vind je een grote stamtafel. Daaraan nemen wij plaats en het voelt alsof we aan de keukentafel in ons droomhuis zijn gaan zitten. Achter ons een grote pui met lange deuren van glas die uitkijken over een heerlijke stadstuin. Jeetje, ik kan hier uren over doorpraten, hier wil ik wonen hoor.

Het leuke aan Stilleven vind ik ook dat vrijwel geen stoel, tafel of kruk hetzelfde is. alles is te koop en rouleert dan ook regelmatig. Wordt er een stoel verkocht, komt er weer een andere voor in de plaats. Wat dat betreft doet deze gelegenheid zijn naam geen eer aan, het is alles behalve een stilleven.

Menu

Op de menukaart staan de meest heerlijke traktaties. Vooral de verschillende soorten taarten en gebakjes zijn niet alleen heerlijk maar ook een lust voor het oog. Naast zoetigheid kun je hier ook terecht voor diverse belegde boterhammen en verschillende salades. Alles wordt ter plekke klaargemaakt en de taarten staan mooi uitgestald in de vitrine aan de voorkant van de zaak. Tussen al dit romantische brocanterie mag een High Tea natuurlijk niet ontbreken, die is dan ook te reserveren bij Stilleven.

IMG_0009

Voor de kids

IMG_0018Achterin de zaak aan de stamtafel waar wij zijn gaan zitten, is een klein hoekje ingericht met wat speelgoed. Er staat een klein tafeltje met wat potloden en papier en er liggen puzzels. Prima vermaak voor de kleintjes dus. Verspreid door de zaak staan ook verschillende kinderstoelen. Oud en nieuw.

Op de menukaart worden de kleintjes niet vergeten. Naast biologische verse sapjes kun je ook een tosti bestellen (€2,95), een boterham met kaas of jam (€2,75) en een bakje vers fruit (€2,50).

Ruimte voor kinderwagen

Fijn om te weten vind ik altijd, of de gelegenheid een beetje ruim is opgezet om er ook met een kinderwagen goed binnen te kunnen. Dat kan zeker bij Stilleven. De ruimte is groot en de tafels staan niet heel dicht op elkaar. Natuurlijk wordt er een boel verkocht maar alles staat zo opgesteld dat het niet “vol” aanvoelt en je niet zomaar spullen zou kunnen omstoten. De kinderwagen kan makkelijk ergens tegen de kant staan en zeker als het mooi weer is en de buitendeuren openstaan voelt alles nog een stuk ruimtelijker aan.

Verschonen

In de hal naar het toilet hangt aan de met bloemenbehang-versierde muur een verschoningsmogelijkheid. Je trekt het open et voilà, de billen kunnen gepoetst!

Voeden, borst of fles

Eten en drinken is ook voor de jongste kindjes onder ons geen probleem bij Stilleven. Borst of fles, het kan allemaal. Vraag even achter de bar of iemand je helpt met het verwarmen van je flesje melk.

Zomerse sferen

Ook op warme dagen is Stilleven een fijne plek om heen te gaan. Ze beschikken namelijk over een hele ruime stadstuin waar je heerlijk kunt vertoeven als de zon schijnt. Omringd door de geluiden van de stad bevind je je toch op een relatief rustige plek met veel leuke zitjes en tafels. Ook grotere groepen kunnen hier prima terecht. Achterin de tuin staat de werkplaats waar de man van Floor zelf houten meubelen maakt.

IMG_0005

Conclusie

IMG_0008Is Stilleven Breda een kindvriendelijke en fijne plek? JA! Volmondig ook. De combinatie van interieur en horeca is zo uniek. De twee smelten probleemloos samen en eigenlijk vind je hier dus alles wat je zoekt. Koffie, lunch, taart maar ook cadeau’s, meubels en interieuraccessoires. Naast dat het eten, drinken en de verkoopwaar fantastisch zijn, ben ik zelf ook gewoon heel erg dol op het pand en de sfeer die Stilleven tot stand brengt. Zoals ik al eerder aangaf is dit alsof wij ons droomhuis zijn binnengestapt en daarom zou ik hier wel elke dag willen komen. En waar het uiteindelijk voor ons en deze rubriek om draait, de kindvriendelijkheid, zit ook helemaal snor. Kindjes zijn welkom, dat stralen de zaak en het eigenaarsduo helemaal uit. Super fijn.


Heb ik je enthousiast gemaakt en ga je zelf ook eens een kijkje nemen? Ik hoor natuurlijk heel graag hoe je het vond.

Dat was ‘m, de tweede ‘Hoe babygondisch is…’. Ik hoop dat jullie het tof vonden om dit op deze manier te lezen. Recensies zijn er al heel veel maar echt gericht op kinderen nog niet zo. In deze stijl gaan ze allemaal een beetje zijn zodat je een goed algemeen beeld krijgt van een zaak maar ook zeker op het gebied van kindvriendelijkheid. 

JOE! GROETJES!

Bron foto’s: Stilleven en een aantal van mijzelf.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lonneke 19 mei 2016 at 11:55

  Wat leuk! Ik kende deze plek nog niet. Leuk om binnenkort eens naartoe te gaan. Kan ik even testen of het met een dubbele kinderwagen ook past 😉

  • Reply babyisthenewblack 24 mei 2016 at 10:09

   Dat gaat wel passen denk ik hoor, misschien wat schuiven ;). Leuk dat je gaat kijken, benieuwd wat je ervan vindt.

  • Reply Kaden 9 augustus 2016 at 06:56

   Such a deep anrswe! GD&RVVF

 • Reply Eldora 8 augustus 2016 at 17:16

  Witaj!Czy przypadkiem Twój ojciec nie kumpluje się z moim doktorem z przychodni? Ten każdego chorego pacjenta dezynfekuje. Dodatkowo, siebie też. Każe każdemu pacjentowi przechodzić przez rozpyloną chmurę środka deonzfekcyjnegy. Ostatnio musiał wziąć wolne na kilka dni, bo po użyciu nowego środka, uszy mu spuchły (reakcja alergiczna). Wyglądał przesmiesznie. Zapytany co zrobił z uszami, to odpowiedzia, że dezynfekował uszy bo wkładał wcześniej cudzy stetoskop. Wesoło jest.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge