Vlog, YouTube

Mijn eerste VLOG staat online!

3 juni 2016

Haha, jemig, dat ik dit ooit nog zou zeggen “mijn aller eerste VLOG staat online”. Ik was al heel lang benieuwd naar het fenomeen vloggen en werd meermaals vriendelijk doch dringend verzocht om het nou toch echt eens te gaan proberen, dus trok ik de gênante schoenen aan en filmde ik mezelf een hele dag.

Wel een leuke dag want ik ging naar het concert van Adele, dat vond ik een toffe aangelegenheid om deze skills eens op uit te proberen. Nou die “skills” zijn nog behoorlijk ver te zoeken kan ik je melden. Dat hele narcistische jezelf filmen lijkt allemaal veel makkelijker dan het in werkelijkheid is want;

 1.  ik vind het nog behoorlijk gênant allemaal.
 2. het lijkt wel of ik een vorm van Parkinson onder de leden heb.
 3. ik heb nou niet echt een uitdagende presentatiestem
 4. “maar ehhhhhhh”, “maar goed”…

Hoe draait men zoiets in elkaar?

Dat filmen lijkt dus makkelijker dan het is en tegen het editen zag ik sowieso al op als een berg. Ik heb Imovie ooit eens geopend toen ik voor het eerst mijn Macbook kocht, meteen geforceerd gesloten en nooit meer naar omgekeken. Hoe ik in godsnaam technisch zo’n vlog in elkaar ging zetten wist ik écht niet. Nou kwam daar mijn lieve vriendinnetje Manon van LittleWonderWorld om de hoek kijken. Zij hielp mij ontzettend goed met tips & tricks zodat ik de basis in de smiezen kreeg.

Toen ik zonder tips van Manon maar met instructiefilmpjes op Youtube begon, raakte ik totaal gefrustreerd en dreigde het hele vlogavontuur extreem vroegtijdig te stoppen voor mij. Ik heb al erg weinig geduld en dit deed daar niet veel goeds voor.

Hoe lang moet zoiets zijn?

Maar met de tips van Manon kwam ik dus een heel eind. Ik maakte uiteindelijk een vlog van 20 minuten (!!!) waar ik rete trots op was. Niet realiserende dat de gemiddelde mens een spanningsboog van een visstick heeft en een VLOG van rond de 10 min al meer dan lang genoeg is…Ik zette mijn verkering op een stoel en martelde hem met een doodsaai, zeer amateuristisch en veeeeeeel te lang filmpje van mezelf ellenlang kletsend in de camera over een ziek kind waar overal poep en spuug uit kwam…Echt heel uitnodigend. Die arme jongen.

Kill your darlings

Nou ja “kill your darlings” viel uiteindelijk ook wel mee. Ik heb letterlijk de helft van de oorspronkelijke vlog eruit geknipt en omdat ik inmiddels een beetje in de gaten kreeg wat de bedoeling was met Imovie, ging dit nog best vlot én kreeg ik er plezier in. Meer dan de helft van de beelden was ook gewoon echt vreselijk en hartstikke onnodig.

Ga dat zien!

Nou dan is daar nu de tijd om hem met jullie te delen. Ik vind het hartstikke doodeng want je stelt je toch mega kwetsbaar op. Vergeet niet dat dit dus mijn eerste keer filmen en editen was en ook nog eens met de camera op mijn iPhone. De beelden zijn allemaal verre van stabiel dus daar ga ik de volgende keer heel erg op letten. De eerste paar beelden zijn overigens verticaal, ik weet dat dat eigenlijk NOT DONE is, maar voor het verhaal moesten deze beelden er echt in (ze komen uit mijn snapchat story). Mochten er ooit meer vlogs komen, gaat dát in ieder geval niet meer gebeuren. Beloofd!

Even een roffeltje………..

(VERGEET NIET: BEELD MAAKT 35KG DIKKER HE! Ik ben in werkelijkheid een hele slanke deerne op hakken met krullen en zonder striae. JOE GROETJES!)

 

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Ellen Heinen 3 juni 2016 at 18:08

  Hartstikke leuk! En love Adèle, wat een stem! En humor heeft ze volgens mij ook!
  Lekker doorgaan met vloggen! Past je goed.

  Groetjes Ellen

 • Reply Bregje 3 juni 2016 at 18:10

  Leuk Suus! Groetjes van je lotgenoot met trillende handjes-en-ook-af-en-toe-een-vinger-voor-de-lens ?
  Bregje onlangs geplaatst…Even bijkletsen #3My Profile

  • Reply Bettie 8 augustus 2016 at 19:53

   Deadly accurate answer. You’ve hit the bulysele!

 • Reply Manon 3 juni 2016 at 19:56

  Ik vind je vlog gewéldig leuk! En dankjewel voor je lieve vermelding ^^
  Ik wil ook naar Adele nu, en Roos die moest poepen :-‘), en jouw droogheid en je guitige geluidseffecten!

 • Reply Talitha 3 juni 2016 at 20:41

  Jaaaa Suus! Doet ze gewoon ff! Zó tof, kijk nu al uit naar de volgende ? en hoe nice dat ik je even heb mogen huggen daar in die leuke bar met enorm goede Hollandse zeik muziek ? kus voor jou en poepende Roos!

  Oh en btw: leuke bff ✌

 • Reply Ellen 3 juni 2016 at 21:18

  Mooi debuut, lekker blijven doen!

  • Reply Wood 8 augustus 2016 at 20:33

   Which came first, the problem or the soitluon? Luckily it doesn’t matter.

 • Reply Samyra 3 juni 2016 at 21:51

  Super funny! Blijven doen!!

  • Reply Jimbo 9 augustus 2016 at 04:47

   You’re a real deep thrknei. Thanks for sharing.

 • Reply Lenneke 3 juni 2016 at 22:56

  hahaha jemig suus ik ben op je nu

 • Reply Lonneke 4 juni 2016 at 09:22

  Leuheuk, Suus! Je hoed lijkt 10 x groter op video 😀

 • Reply Hetty 4 juni 2016 at 12:53

  Doorgaan!

 • Reply Roos 4 juni 2016 at 15:09

  Heerlijk deze vlog. Puur genieten hoor! (Vaker doen, vaker doen, vaker doen!!!)

 • Reply Nicole 4 juni 2016 at 22:56

  Oh ik heb al zovaak een poging gedaan om fe vloggen maar ik plak niet op de camera ofzo haha. Vond jouw vlog echt top!
  Nicole onlangs geplaatst…Project #MomsAreMagic – persberichtMy Profile

 • Reply Tamara 7 juni 2016 at 00:41

  haha net terug van adele dus kijk je vlog nu pas zodat je niks verklapte. Echter super leuk en kijk nu al uit naar de volgende 😉

 • Reply Lonneke 7 juni 2016 at 19:42

  Ik zeg.. blijven doen!

  • Reply Ellen 8 augustus 2016 at 19:26

   That’s an expert answer to an initersteng question

 • Reply Jennifer 9 juni 2016 at 17:12

  Joee Suus, ik vind je leuk! Vaker doen! 😀

 • Reply Ineke 12 juni 2016 at 14:30

  Juij je eerste vlogje & ooooh Adele 😮

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge