kids, Lifestyle

Favoriet: Jipfish Wagon

30 juni 2016

Eens in de zoveel tijd kom ik iets heel gaafs tegen waar ik instant happy van word. En als ik ergens heel enthousiast van word, dan deel ik dat graag met jullie. Als het dan ook nog eens een redelijk nieuw merk is waar mensen met passie en toewijding hard aan werken, dan is mijn drang om het met jullie te delen nog groter. Mooie spullen met daarachter weer mooie mensen met een goed verhaal.

logoIk heb het over het merk Jipfish. Misschien heb je het al eens ergens op de sociale media voorbij zien komen, als je mij op meerdere plekken volgt (instagram/facebook/snapchat) sowieso.

Over het merk

Jipfish is een Nederlands merk dat speelgoed en lifestyle-producten ontwerpt en produceert. Het bedrijf is in 2015 opgericht door Peter en Saskia. Twee creatieve ondernemers en ouders van drie kinderen.

“Dagelijkse gebruiksvoorwerpen voor het moderne, mobiele gezin.”

Peter is industrieel ontwerper en ontwerpt met Jipfish innovatieve, eigentijdse interpretaties van traditionele producten. De ontwerpen van Jipfish worden met liefde gemaakt van pure Europese producten die kwaliteit combineren met een stoer ontwerp. Het prachtige hout dat gebruikt wordt, zorgt ervoor dat iedere Jipfish zijn eigen, unieke, duurzame uitstraling heeft.

Jipfish Wagon

Waar ik het met jullie over wil hebben is de Jipfish Wagon. Een opvouwbare houten bolderkar die naast extreem gebruiksvriendelijk ook een enorme lust is voor het oog. Wat een gaaf ding zeg. De eerste keer dat ik hem op een foto voorbij zag komen dacht ik al “die moet ik hebben”. Hij oogt robuust en stoer met zijn grote luchtbanden maar de afgeronde hoeken en toffe details maken het ook tot een echt designeritem.

De paden op de lanen eh…winkelstraten in

Zodra je baby geen baby meer is en zelf begint te ondernemen, ga je steeds vaker op pad. Dat kan natuurlijk prima met de kinderwagen die je waarschijnlijk hebt of met een draagzak. Maar als ze wat groter worden en ook de interesse krijgen om zelf de benen onderweg eens te strekken, is een bolderkar als deze echt een uitkomst. Dat je een bolderkar alleen gebruikt bij uitjes als een pretpark, aan het strand of  tijdens een kampeervakantie is achterhaald en dat bewijst de Wagon van Jipfish des te meer. Natuurlijk kun je hem voor deze uitjes heel goed gebruiken maar ook het leven in en om de stad wordt door deze fijne Wagon stukken aangenamer. Hij is heel wendbaar en licht. Ook helemaal volgeladen rijdt hij als een zonnetje achter je aan zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen.

Wij wonen in de stad en hebben geen tuin. Daarom trekken wij er op mooie dagen regelmatig op uit naar het grote stadspark hier in de buurt. Een kleedje, lekkernijen en wat drinken mee en wij zijn de hele middag en soms zelfs avond onder de pannen…of eh, onder de openlucht ;). Voorheen sjouwden wij met tassen en propten we de kinderwagen helemaal vol met spullen. Maar daaraan kwam onlangs een eind, de Wagon van Jipfish is nu onze grootste vriend.

Het leuke van de Wagon is, dat wij er ook zo de supermarkt mee inlopen. Als we uit het park gerold komen en op huis aan gaan, kan het zijn dat we nog even de supermarkt in moeten voor een boodschap. Ook daarvoor is de Wagon geschikt. Hij past prima door de poortjes en ook de soms smalle gangpaden worden zonder problemen getrotseerd. Ik vind dit persoonlijk echt een voordeel.

Klein behuisd? Geen probleem!

Zoals ik al eerder aangaf, wonen wij in de stad en niet zo groot. We hebben geen tuin die we vol kunnen zetten met fietsen, karren, speelgoed en weet ik allemaal wat nog meer. Dus bolderkarren zijn dan vaak de eerste objecten die men maar niet aanschaft vanwege ruimtegebrek. Deze Wagon is daar een fantastische uitzondering in. Je kunt hem dus helemaal in elkaar klappen en dan ook nog heel eenvoudig de wielen eraf halen. Wij laten ze eraan zitten en zo staat hij ingeklapt naast de voordeur.

Zonder gereedschap en met een paar hele simpele handelingen vouw je de Wagon heel snel weer in elkaar. Jipfish maakte hier een super handig filmpje van:

Veiligheid

Natuurlijk staat ook bij Jipfish veiligheid hoog in het vaandel. De Wagon bevat een speciaal systeem waarmee je de kar “op slot” kunt zetten. Met een schuifje aan de voorkant zorg je ervoor dat het wielframe geblokkeerd wordt en de wagon niet uit zichzelf weg kan rijden.

Ook aan de allerkleinsten wiebelkontjes is gedacht. In de wagon kan aan twee kanten een heel simpel tuigje worden bevestigd waarmee kleintjes mooi op hun plaats blijven zitten. Niets ingewikkelds maar gewoon een simpele strap die je vastklikt.

Voordelen

 • heel eenvoudig in zijn geheel in te klappen
 • zonder gereedschap in en uit elkaar te zetten/halen
 • het handvat veert altijd omhoog dus komt nooit op de grond te liggen (vind ik echt een heeeeeel fijn iets!)
 • Is flink ruim. Er kan dus echt heel veel in maar neemt ingeklapt erg weinig ruimte in beslag
 • heel wendbaar
 • rijdt super licht
 • de bak is niet helemaal dicht dus er blijft geen water in staan mocht een hoosbui zich voordoen

Nadelen

 • Ik ben ze nog niet tegengekomen…

Specificaties

Materialen
Frame: gegalvaniseerd en gepoedercoat staal
Bak: watervast verlijmd FSC berkenmultiplex
Wielen: luchtbanden; stofdichte kogellagers; RVS Quick Release assen

Afmetingen (L x B x H)
Hoofdafmetingen: 84 x 53 x 62 cm (zonder trekstang)
Bak:85 x 50 x 27 cm
Ingevouwen met wielen: 110 x 62 x 30 cm
Ingevouwen zonder wielen: 90 x 55 x 20 cm

Gewicht
20 kg
Belastbaar: 75 kg

Kosten
€399

A day at the park

Binnenkort beginnen bij ons de PalmParkies concerten weer. Dat zijn gratis concerten elke dinsdagavond in juli en augustus. De hele stad trekt dan naar het stadspark en iedereen strijkt neer op kleedjes en met picknickmanden (mits het weer dit toelaat uiteraard). Wij gaan hier elk jaar fanatiek heen omdat het ongelooflijk gezellig is. Elk jaar weer worstelen wij echter met alle spullen die we mee willen nemen en sinds anderhalf jaar dus ook nog eens mét kind. Dit gaat het eerste jaar zijn dat we niet opzien tegen het meenemen van kind en spullen want we hebben de Jipfish Wagon aan onze zijde. Hierover ga ik proberen een toffe VLOG te maken, dus stay tuned voor bewegend beeld van ons met onze nieuwe beste vriend.

img_7335-1

Heb ik jullie enthousiast gemaakt over de Wagon van Jipfish? Bekijk dan hun website eens. Ze maken nog meer mooie spullen waaronder hele gave schommels. Als je net zo enthousiast geworden bent als ik, Like dan vooral de Facebookpagina en Instagram van Jipfish en blijf op de hoogte van gave acties en nieuwe producten. Momenteel loopt er een actie bij hen om een weekendje weg in een Haags strandhuisje te winnen. Super tof!

Benieuwd wat jullie van de Jipfish vinden mensen, laat het me weten.

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Shirley 1 juli 2016 at 08:58

  O wauw, heel gaaf!

 • Reply Nicole 1 juli 2016 at 15:26

  Lijkt me echt een heel gaaf en praktisch ging! Ik denk dat ons zoontje het heel tof zou vinden. En lijkt me ook handig voor de boodschappen 🙂 Maar poeh 399 is wel een flinke aankoop!

 • Reply Annet 12 juli 2016 at 12:30

  Heel gaaf! Ik loop nou met 2 Kids. 2.5 jaar en 5 maanden oud in een phils and ted. Maar als de kleine 1 jaar is… dan is dit toch wel ideaal… super tof dit ding.

 • Reply Alice 5 januari 2017 at 10:15

  Heel leuk om te zien! Ik dacht het hele artikel lang: mjjaaaaa, cute, maar zo grooooot. En toen zag ik pas dat je hem gewoon kan inklappen! Hah! Handig! Ik was helemaal fan van de Coocarooc bolderkar, maar die is een stuk prijziger… Dan is deze toch wel echt een leuk alternatief! Ik ga toch eens overwegen om er een aan te schaffen…

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge