Bijzonder, Lifestyle

De vrolijkste streetart met een vleugje naakt

8 juli 2016

Ik schreef een tijd geleden een artikeltje waar ik een illustratie van de creatieve Sandrine Estrade Boulet bij gebruikte. Daar kreeg ik zoveel enthousiaste reacties op dat ik het tijd vond voor meer Sandrine op het internet.

Over Sandrine Estrade Boulet

Sandrine is een Franse kunstenares die foto’s maakt van alledaagse objecten in de straten van Parijs om er vervolgens een geheel eigen draai aan te geven door er een grappige illustratie van te maken. Zo geeft ze een nieuwe betekenis aan alledaagse objecten als paaltjes, lantaarnpalen, putdeksels, rondslingerende vuilniszakken en regenplassen.

IMG_7635

Je fantasie de vrije loop

Sandrine is een dromer, een idealist. Ze vindt het belangrijk dat kinderfantasie niet verloren gaat, ook niet als je opgroeit. Je moet het koesteren, het omarmen en het de vrije loop laten.

“When you are a kid, you spend hours laying down in the grass seeing/visualizing amazing things in the clouds. Well, I have decided this should never stop.”

Volgens Sandrine is het belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving. Op een bankje te zitten, al is het maar voor twee minuten, en rond te kijken naar de alledaagse dingen om je heen. Beeld je in dat ze anders zijn, poëtisch, grappig.

“To stop running and look further than our feet. Take time to contemplate our everyday environment. Rediscover it. Wait. Try to see rather than look.”

img_7623

offline/online, analoog/digitaal

Er wordt vaak verweten dat de opkomst van ons online bestaan ons belemmert en ons dingen in de weg legt om nog echt van de offline omgeving te genieten. In mijn ogen laat Sandrine deze werelden zo mooi samensmelten. Analoog en digitaal verweven zich in haar werk en zorgen er daarmee voor dat je anders naar dingen gaat kijken. Bewuster, creatiever, fantasierijker.

Bekijk het zelf

Wat vind jij van deze vorm van kunst? Word je hier ook zo ongelooflijk blij van? Ken je wellicht meer van dit soort artiesten? Deel ze met me, ik vind dit heerlijk!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ellen 8 juli 2016 at 12:54

  Wat leuk! Ik ken dit nog niet. Het poppetje met de pompons van gras vind ik erg mooi gelukt.

  • Reply babyisthenewblack 8 juli 2016 at 16:53

   Ja gaaf gedaan he. Je kijkt ineens heel anders naar dingen.

 • Reply yvonne 8 juli 2016 at 12:56

  Ik kende haar niet ( alleen van de foto van je artikel over schaamt aar en bevallen) en vond het toen al erg grappig. Heel leuk dus.

  • Reply babyisthenewblack 8 juli 2016 at 16:52

   Thanks. Tof he! Heb nu ook allemaal nieuwe illustraties ontdekt.

 • Reply Aukje 8 juli 2016 at 20:03

  Hier word je inderdaad vrolijk van, erg leuk. Die armen en benen uit de put vind ik ook zo mooi gemaakt. Leuk om dit zo te ontdekken!

  • Reply Candy 8 augustus 2016 at 17:57

   Time to face the music armed with this great inirtmaofon.

 • Reply Bryson 7 augustus 2016 at 20:28

  Haahhaha. I’m not too bright today. Great post!

 • Reply Fidelia 9 augustus 2016 at 02:49

  Hey Theresa, This sis a great card!! I love Wobbles!! I love to make all my cards for my nieces, and nephews cards with them, and they love to play with their cards, even more than the present!! ka8r2&#9en9;

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge