Weekoverzicht

Overzicht is the new black #1

10 juli 2016

Gekke titel dit!
Klopt.

Ik wil een nieuwe rubriek starten maar heb 0,0 inspiratie en dus geen (leuk) idee hoe ik dit eens zal noemen. Jullie mogen meedenken hoor, ik ga zelf mijn brein er deze week ook nog wel eens over breken. Voor nu starten we met deze werktitel en wellicht ga ik er zo aan wennen dat dit het gewoon blijft. We gaan het zien.

De rubriek

Eke week op zondag een overzicht van foto’s van die afgelopen week. Wel voorzien van wat tekst uiteraard want tekst is my middle name. In principe niets nieuws want heel veel bloggers doen dit maar voor mij en mijn blog is dit wel nieuw. Stiekem zoek ik naar wat meer structuur en zo probeer ik, waar dat kan, wat vastigheid in de onderwerpen aan te brengen. Dat ga ik niet alle dagen doorvoeren want ik denk dat wat mijn blog MIJ maakt, is de flexibele en wisselende insteek van mijn content. Zo ben ik zelf ook dus daarom past dit mij denk ik zo goed. Maar ook in mijn dagelijks leven gedij is goed bij iets of wat structuur dus ook hier ga ik dit doorvoeren.

We starten vandaag met het eerste overzicht en die gaat van zondag 03/07 tot vandaag 10/07. Ik ga hem voortaan elke week van maandag tot en met zondag doen maar omdat ik vorige week zondag zo’n te gekke dag in Antwerpen had, pak ik die er ook nog even lekker bij.

Zondag

IMG_0023Zondag ging ik met mijn twee beste vrienden en Roos op pad naar Antwerpen. Martijn werkt altijd in de weekenden dus ik ben vaak met dit duo op stap. Vrienden van ons wonen in Antwerpen en hebben onlangs een prachtige zaak geopend genaamd Sir Arthur. Waar het op neer komt: Lode stoffeert, Norman zet dode dieren op. Dit klinkt allemaal heel ongezellig maar samen maken zij de meest prachtige creaties voor in huis. Niet alleen de creaties zijn adembenemend, ook het pand waar zij zich gevestigd hebben is om door een ringetje te halen. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Antwerpen bent en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn vrienden zijn ;). (disclaimer: alle dieren die Norman opzet, zijn een natuurlijke dood gestorven).

Na ons bezoek aan de winkel inclusief meer dan één glas Cava (thanks Norman) voelen we dat er heel vlot iets gegeten moet worden voor we met ons aangeschoten hoofd de weg naar de auto niet meer kunnen vinden. Net op tijd voor de alcohol naar onze hoofden stijgt eten we aan de rand van de Grote Markt een pannenkoek en lopen we de rest van de middag nog wat te flaneren door het fijne Antwerpen. We sluiten af bij een kasteeltje aan het water waar een mini museum in gevestigd zit. Daar zet ik Roos nog een paar keer vrij tof op de kiek voor we weer op huis aan gaan.

Maandag

Op maandag gingen we richting Maassluis en Rotterdam. De vader van Martijn woont in Maassluis en zijn moeder in Rotterdam. Het was dus opa- en omadag! Het weer was fantastisch dus in Maassluis deden we terrasdingen met fonteinen en blote voeten.

In Rotterdam kookte de moeder van Martijn de sterren van de hemel en dat heeft ze geweten. Gamba’s met couscous en zeekraal werden bijna met bord en al naar binnen geschoven. Ook kregen we een te gekke nieuwe jurk voor Roos van oma’s eigen makelij. HEEL blij mee!

Dinsdag

IMG_0001In een nabijgelegen dorp was het kermis en omdat het ook weer heerlijk weer was (het voelt bijna echt aan als zomer) mocht Roos laat opblijven en gingen we zwieren en zwaaien met Ramon en Huib. Martijn was vrij dus die kon fijn mee. Deze foto is een screenshot van snapchat overigens. Ik heb Ramon eindelijk zover dat hij ook begonnen is met ‘snappen’ en hij is nogal verslavingsgevoelig is gebleken. Volg hem als je dat leuk vindt op snapchat onder de naam Ramones89.

 

 

 

Woensdag

Een werkdag voor mij en een “schooldag” voor Roos. Niet heel veel ondernomen dus maar wel twee fijne kiekjes gemaakt bij de kinderopvang. (CHECK DAT HAAR!!!)

Donderdag

Op donderdag werk ik ook dus gaat Roos ook naar het kinderdagverblijf. Ik plan dan afspraken buiten de deur, heb soms persevents etc maar deze dag was een hele saaie kantoordag en dus niet super fotogeniek. Wel vermaak ik me op zo’n dag tussendoor prima met snapchat. (Volg me daar via @sowiesosuus)

Vrijdag

Al vanaf dat Roos 10 weken oud is, zwem ik elke week met haar een of twee keer. We volgen dan een “lesje”. Eerst was dat babyzwemmen, nu dreumeszwemmen. Ze heeft zelfs al een diploma (I kid you not). Meestal doe ik dat met haar op dinsdag en zaterdag maar het mooie van deze lessen is, dat je vrijblijvend mag aansluiten. We hebben een abonnement dus ik kan elke dag bekijken of we zin hebben en of dat het uitkomt om te gaan. De lessen zijn op alle werkdagen behalve donderdag en deze week waren we er op vrijdag..

Zaterdag

Zaterdag gebeurde er niet zoveel. We fietsen een rondje maar maakte geen foto’s…HUH?! Verder hingen we wat thuis rond en in de avond ging ik de kroeg in. (Zie snapchat nog even snel voor wat beelden daarvan). Wel maakte ik soep waarvan ik het recept binnenkort eens hier zal delen. Dat recept is van de oma van Ramon en is een spaanse maaltijdsoep met Chorizo. HEAVEN! Ik kan absoluut niet koken zoals jullie wellicht weten maar dit is ook weer zo makkelijk dat zelfs ik het kan. En lekker ook nog! Hier volgt een vreselijke foto:

IMG_0007

Dat was ‘m, het eerste beeldende overzicht van mijn week. Ik hoop dat jullie dit tof vinden. Ik vind dit wel echt tof om te doen omdat ik door de week heen zoveel foto’s maak en de helft meestal niet gebruikt wordt. Zo kan ik het toch delen zonder de mensen op Instagram een beroerte te bezorgen met een tsunami aan foto’s.

Laat me vooral weten wat je ervan vindt en of je wellicht een leuke naam voor deze rubriek weet. I NEED SOME CREATIVITY PEOPLE! Dank.

JOE! GROETJES!

 

17 Comments

 • Reply Anouk 10 juli 2016 at 22:02

  Super leuk z’n week overzicht met leuke kiekjes! Een pakkende naam .. Damned is nog moeilijker dan gedacht! Ik ga met je mee denken .. Btw ik kan je niet toevoegen op snap?! Whyyy ?

 • Reply Nicole 10 juli 2016 at 22:17

  Oeh leuk dit! Heel herkenbaar dat proberen meer structuur aan te brengen op je blog. Probeer ik ook steeds, maar behalve bijna dagelijks bloggen lukt het qua inhoud mij nog totaal niet haha! En een naam voor deze nieuwe rubriek… Ehmmm… Kom ik op terug 😉

 • Reply Stephanie 10 juli 2016 at 22:18

  Weekoverzichten werken therapeutisch voor bloggers! Rust in de blogmadness! Deze is leuk en de naam is nog leuker ! Niets meer aan doen ?

 • Reply Nienke 10 juli 2016 at 22:22

  Leuk! Ik vind dit soort weekoverzichten altijd zo leuk om te lezen (waarschijnlijk omdat het voorziet in de behoeftes van mijn innerlijke stalker) (maar ik ben niet eng hoor…) en ik denk dat jouw weekoverzichten heel leuk gaan worden! 🙂 een betere titel weet ik niet, ben zelf ook nog opzoek naar een leukere titel voor deze rubriek…
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht #9My Profile

  • Reply Indian 9 augustus 2016 at 01:20

   Well, the answer is very easy! I work, I save, I travel :DThis means no shopping, no expensive car, nothing like that… I spend big money only for traveling and for photography eqe:imentp)Sometimus I even travel abroad (as I did in New York City!).Does this answer your question?:)

 • Reply Lenneke 10 juli 2016 at 22:23

  Superleuk Suus! Beeld en verhaal samen is helemaal top! Maar je mag ook een tsunami aan foto’s op Instagram gooien hoor, ik krijg nooit genoeg van die lieve Roos! ?

  • Reply Tory 9 augustus 2016 at 00:31

   Attention, ce n’est pas parce qu’on n’enrobe pas les choses de sucreries et de compliments qu’il s’agit de ménÃacceth©.Et si n’aimes pas trop, tu modères et basta, mais t’en fais pas un flan.

 • Reply yvonne 10 juli 2016 at 22:50

  superleuk!! vooral mee doorgaan! En de naam vind ik ook leuk.

 • Reply Kim 10 juli 2016 at 23:07

  Absoluut doorgaan! Eindelijk een originele blog tussen de (steeds meer voorspelbare) ‘kijk eens welke vaas/ kindershirt ik gescoord heb’. Ben blij dat je van de must haves weg blijft en van de geniet, we zijn normaal, plaatjes toevoegd. De titel is leuk! Liefs, Kim

 • Reply Manon 11 juli 2016 at 09:35

  Oh Suzy ik wil een week bij je komen logeren en leuke dingen doen met jou en je kind. Dit ziet er zo gezellig uit allemaal! Namen voor je rubriek? Ik ben ook zo creatief als een dooie rat dus verder dan: Suus’ Snaps kom ik ook niet hahaha. Of “See what Suus sees” HAHA nee lelijk. Ok doei.
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #11: Vriendinnendingen, baaldag en buikvirusMy Profile

  • Reply Jessie 9 augustus 2016 at 01:04

   I love it! I bought a ẓ19 CX500 Deluxe new in 1979 and rode it for several years. It was a great bike. That short stroke 4 valve push-rod engine would happily rev to 11,500 rpm.

 • Reply Carla vonk 11 juli 2016 at 09:55

  Heel leuk, ik ga het volgen en wat een dotje is die kleine meid

 • Reply Lenneke 11 juli 2016 at 10:14

  Ik blijf bij Suus’ synopsis.

 • Reply Nicole 12 juli 2016 at 12:30

  Haha jij wil die overzichten precies om dezelfde reden als ik.. Structuur in mijn chaotische planning verder. Ik hou niet zo van op die dag dit, die dag dat.. Maar vind beetje structuur wel fijn… Had de vraag ook aan anderen gesteld vandaar dus de Eigenwijs de week door..
  Super tof dat je dit nu ook doet.. En die fonteinfoto’s, how cute!
  Ik wil ook elke week zwemmen met Fay.. wel gedaan vanaf 4 mnd maar na paar maanden mee gestopt. Stom eigenlijk..
  Nicole onlangs geplaatst…Lekker en gezond BBQ-en, kan dat?My Profile

 • Reply Nesrin 12 juli 2016 at 16:03

  Die zebrakop is zo leuk! Ik vind het een leuke rubriek en vooral mee doorgaan.

  Oef een naam verzinnen vind ik moeilijk. Misschien iets van Baby got back als in een terugblik op de afgelopen week dus vandaar de back en haha grappig want het liedje Baby got back is gewoon super.
  Nesrin onlangs geplaatst…De coolste en mafste webshop Radbag & WINNENMy Profile

 • Reply Leatrice 8 augustus 2016 at 19:54

  Deep thought! Thanks for cobgtinutinr.

 • Reply Louisa 9 augustus 2016 at 03:55

  Nice, I was thinking of taking a shot at making one in flash. I don7;821&#t have any experience in movie maker programs, but you can do a lot with a flash timeline. Good suggestions on how to find materials.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge