Persoonlijk

Weg reclame, hallo persoonlijkheid!

15 januari 2017

JOE! Hai. Hier is weer eens een teken van leven van mijn kant. Velen van jullie volgen mij ook op Instagram, Snapchat (sowiesosuus) en Twitter dus weten wel dat ik nog ergens was, maar even niet meer HIER. Maar daar komt nu verandering in. Ik ben er weer en de reclame is foetsie! Ik wil jullie bijpraten over de afgelopen periode; waarom ik zo afwezig was, hoe het met me gaat en wat ik van plan ben met Babyisthenewblack.nl.

Work work work

Sinds vijf maanden werk ik twintig uur als redacteur op de redactie van Babybytes.nl. Dat is ook meteen de reden waarom jullie vrijwel geen blogs meer hebben gezien op Babyisthenewblack.nl. Mijn redactiewerk daar bestaat veelal uit het schrijven van artikelen met baby- en ouderschap gerelateerde onderwerpen. Naast BabyBytes heb ik ook nog mijn journalistieke freelance werk dat ik met heel veel passie en plezier doe. Soms is dat echt heel druk, op andere momenten heb ik minder opdrachten ernaast en dus meer tijd voor BabyBytes en dus op zich ook wel voor jullie, mijn blog.

Waarom dan geen blogs?

Als ik dus net zeg dat ik soms echt wel tijd had voor jullie, waarom deed ik dat dan niet? Om heel eerlijk te zijn worstel ik al een hele lange tijd met wat ik precies met babyisthenewblack.nl wil. Ik begon met mijn blog omdat ik online GEK werd van het moedergezeik rondom zwangeren, baby’s, opvoeding en ga zo maar door. Het was allemaal vreselijk cliché, ONWIJS zoetsappig of juist mega negatief. Hipte zat er niet tussen en dat was waar ik naar op zoek was. Gewoon lekker normaal doen, jonge hippe moeders die niet het gevoel hadden alsof hun leven compleet naar de haaien was met kind en meiden net als ik die werk en een sociaal leven heel belangrijk vinden en dat zonder al te veel moeite combineren met moederschap. Dat ging me eigenlijk best lekker af. Ik kletste wat over mijn zwangerschap, hoe onverwacht die was maar hoe ontzettend de dingen allemaal meegevallen waren uiteindelijk. Dat werd lekker gelezen en dat werd ook opgepikt door mediabureaus en merken. Ik voelde me vereerd.

Schrijven over een nieuwe dakkapel?

Door alle aandacht van buitenaf werd mijn blog plots groter maar ook commerciëler. Ik ging ook commercieel denken en kwam in een bloggerswereld terecht waar ik steeds weer van de ene in de andere verbazing viel.

“Ja schatje, als ik wil weten door wie ik het best mijn huis kan laten stucen, raadpleeg ik toch nog altijd liever Google of de plaatselijke courant.”

Het ging werkelijk waar echt alleen nog maar om geld verdienen. Mamabloggers die schreven over dakkapellen en raamdecoratie. Ik wil dat toch allemaal niet lezen jongens!! Ik wil lezen over JOU! Over hoe JIJ met dingen omgaat en waarom. Ik wil leuke verhalen en anekdotes lezen, grapjes, gebbetjes, humor, aangrijpende verhalen, mensen die zichzelf niet al te serieus nemen in het leven. DAT wil ik. En met mij volgens mij heel veel mensen want wat ik steeds maar weer terug hoor en zie in bloggersland (of je nu mamablogger bent of een blog hebt over je katten) is het volgende: “goh, de persoonlijke stukken worden veel beter bekeken en gelezen dan andere artikelen!” Ja schatje, als ik wil weten door wie ik het best mijn huis kan laten stucen, raadpleeg ik toch nog altijd liever Google of de plaatselijke courant.

Brood op de plank!

Maar goed, ik ben de beroerdste niet, ik snap ook echt wel dat er brood op de plank moet. Ik zou alleen graag zien dat mensen die een niche gekozen hebben zich daar ook een klein beetje aan houden, That’s all. Oh én dat ze kunnen schrijven…zeker als je centen krijgt voor hetgeen je doet, laat het dat in godsnaam GOED zijn… Verder snap ik de reclame allemaal prima maar ik vind de kracht van bloggers in vergelijking met gedrukte magazines altijd dat de eerste juist zijn of haar mening zo mooi kan verweven in een advertorial of review. Als je de reclame dicht bij jezelf houdt, en enkel in zee gaat met partijen waar je zelf heel erg achter staat, dan word je in no way aangetast in je integriteit en DAT vertaalt zich nou juist weer naar een authentiek en fijn blog om te lezen. Plus je advertorials zullen 100x meer opleveren dan wanneer je over iets schrijft dat je eigenlijk geen fuck interesseert maar waar je nou eenmaal 100 ekkies voor op je bankrekening geschreven krijgt.

Super leuk allemaal Suus deze RANT, maar wat is je punt?

Ik kan nog uren door ratelen over wat er allemaal schort aan de bloggerswereld of überhaupt aan de wereld (haha, laten we dat laatste vooral niet doen), maar ik heb er tot nu toe ook een boel leuks aan overgehouden. Leuke contacten, vriendinnen, freelance journo-opdrachten (YES), mijn baan op de redactie sort of en een HEEL TOF klein publiekje dat graag mijn persoonlijke stukjes leest. Ik heb nu mijn baan bij Babybytes waar ik ook over softie-moederdingen kan schrijven zonder dat mijn stoere imago meteen naar de haaien gaat en ik schrijf daar lekker reviews en advertorials. Daar voel ik me veel beter bij aangezien Babybytes een online magazine is en niet een persoon. Dat geeft me dus ineens enorm veel voldoening en ik kreeg plots weer de zin om lekker persoonlijk te schrijven hier. DAT is dus ook precies wat ik ga doen.

Ik heb alle banners, reclameblokken en bol punt com ellende weggebonjourd en what you see is nu ECHT what you get. Als ik ergens over schrijf dan is dat nog steeds omdat ik er met mijn HELE gewicht (en dat is nogal wat heè) vierkant achter sta en niet omdat mijn bankrekening er gelukkig van wordt.

Wellicht ga ik nog wel eens over een merk schrijven dat mij een financiële of andersoortige vergoeding geeft, maar je mag er dan helemaal 100% vanuit gaan dat ik dat ook had gedaan als ik er geen cent aan had verdiend. Daarnaast zal dat wel gewoon altijd netjes aangegeven blijven uiteraard.

Ik hoop dat jullie blij zijn met mij, mijn eerlijkheid, dat ik er weer ben, met mijn woordendiarree en met wat komen gaat. Ben je dat niet? Laat het me dan gewoon weten hoor, ik ben de beroerdste niet!

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Lenneke 15 januari 2017 at 20:17

  Ik heb me nooit gestoord aan reclame die je maakte, dus wat mij betreft deed je dat heel goed. Volg je met veel plezier! 🙂

  • Reply babyisthenewblack 15 januari 2017 at 20:22

   Ah lief! Ik deed het ook niet zo heel veel hoor maar had wel wat banners en blokjes. Alles waar ik over schreef zou ik ook onbetaald gedaan hebben maar er werd op een gegeven moment door een boel partijen aan mij getrokken. Het was dan soms lastig om mijn integriteit te bewaren en bijvoorbeeld €100 af te slaan omdat het niet bij me paste maar tja, geld is wel gewoon geld…Nu heb ik dat los gelaten en vooral het gevoel om bij een bepaalde groep te horen heb ik laten varen. Ik hoef niet groot, ik ben met Babybytes al groot. Dit moet persoonlijk blijven hier. XXX

 • Reply Ruth 15 januari 2017 at 20:19

  Heerlijk om te lezen. Ik vind het soms een lastig ‘wereldje’ hoor. Zo word ik ineens compleet genegeerd sinds ik een aanbod van een onwijs grote keten die babyproducten verkoopt (ik zal vooral geen namen noemen) heb afgewezen omdat ik liever geen baby drager promoot die niet ergonomisch is. Ik sta nu denk ik op de zwarte lijst. Maar sinds we zelf een kleine onderneming zijn begonnen ook al benaderd door bloggers die gewoon effe gratis ons product willen omdat ze dan wel een stukkie willen schrijven. En als je dan een nee verkoopt meteen ook ontvolgd wordt en wederom op de zwarte lijst komt ? nou moet ik ook bekennen dat ik zelf ook veel producten krijg in ruil voor foto’s, maar goed daar ga ik niet zelf brutaal om vragen. De balans vinden vind ik soms wel wat lastig. 1 ding moet belangrijk zijn, ik moet het echt leuk vinden. Het product maar ook diegene die erachter zit. Ik blijf jou in elk geval lekker volgen op babybytes en je tweets natuurlijk. Love your tweets! X

  • Reply babyisthenewblack 15 januari 2017 at 20:26

   Lieverd! Ik weet precies wat je bedoelt, ik heb het aanbod ook afgeslagen 😉 En ik krijg inderdaad ook wel eens producten opgestuurd en daar doe ik dan iets meer als ik er echt heel blij van word. Via IG heb ik wat vaker kleding en spulletjes inderdaad, maar dat moet bij mij passen en het moeten dingen zijn die ik zelf ook zou aanschaffen. Als je dat dicht bij jezelf houdt dan is het helemaal prima. Blijf je me naast Babybytes en de Tweets ook hier volgen?? 😉 <3 XXXX

 • Reply suzanne van leuven 15 januari 2017 at 21:24

  Super leuk dat je weer een stukje hebt geschreven op deze site! Ik zat laatst al te denken dat het wel weer even terug was, maar zeker via IG en snapchat wel doorgehad dat je er nog was;) hahaha en ik had ook door dat je veel schreef bi babybytes. Man die site heb ik heeel wat uitgeplozen toen ik zwanger was. En laatst weer een paar artikels gelezen toen ik een mailtje had en guess what? Jij was de auteur van de stukken en dat was echt niet omdat ik het wist dat jij het was maar gewoon een catchy titel en iets wat opgaat in mijn leven! Keep up the good work!!

  Ajuus! Groetjes Suzanne

  • Reply babyisthenewblack 16 januari 2017 at 14:05

   Ahhhhh wat toevallig!! Super leuk dat je artikelen op Babybytes leest. We doen heel hard ons best om het stoffige imago van ons af te schudden en ik moet zeggen dat dat ons aardig goed lukt. Hopelijk blijf je me hier en daar volgen. 🙂

 • Reply Nicole 15 januari 2017 at 21:47

  Jippie je bent terug! Ben je natuurlijk altijd blijven “volgen” want je bent een tof wijf. Waarschijnlijk omdat ik juist zo’n moeder ben die jij niet graag volgt haha. En jij dus een moeder die ik juist wel graag volg omdat je zo anders bent. Zoals ik zou willen zijn en hoop ooit te worden.

  Wat je zegt over het wereldje daar denk ik ook heel vaak over na. Ik blog persoonlijk maar soms laat ik me door succes verblinden. Gelukkig kom ik daarna al snel met beide benen op de grond weer…
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijze foto van de week #2 – blogvriendinnenMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 16 januari 2017 at 14:04

   Lieve lieve Nicole! Ik vind jou zo’n topwijf! Je bent een onwijze lieverd en je moet echt niet tegen mij opkijken. Voor alle blogs geldt: blijf dicht bij jezelf. Dan zijn reviews en advertorials helemaal geen probleem. Ik ben er ook wel eens ingetrapt hoor. Als een bedrijf plots €100 biedt voor een artikeltje waar je eigenlijk niet mega blij van wordt maar wel in 15 min geschreven is…Dat IS gewoon heel verleidelijk. Ik zou gewoon graag zien dat merken en bureaus daar zelf wat strenger in zijn en bloggers inzien dat authenticiteit ze verder brengt dan gretig zijn.

   Komt wel goed allemaal. Het moet alleen gewoon af en toe weer aangezwengeld worden, die discussie.

 • Reply Linda 15 januari 2017 at 22:51

  Super leuk dat je hier weer meer gaat schrijven. Volg je voornamelijk op IG, kijk ook bijna altijd de filmpjes samen met mijn dochter, die komt gelijk aangerend als ze Roos hoort ?.
  Linda onlangs geplaatst…“Ikke cheese doen” My Profile

  • Reply babyisthenewblack 16 januari 2017 at 13:52

   Super leuk om te horen Linda! Lief dat je dochtertje ook zo enthousiast is 🙂

 • Reply Manon 15 januari 2017 at 23:27

  Of een blog over je katten ????

  • Reply babyisthenewblack 15 januari 2017 at 23:57

   HAHAHA! Dat was dus puur hypothetisch uiteraard! 😉 <3

 • Reply Marieke 16 januari 2017 at 01:31

  Wat heerlijk om te lezen! Soms wil ik commerciëler. Ik heb wat reviews gedaan en dan lees ik reviews, bij anderen, over dezelfde producten, die veel beter zijn dan die van mij. En dan denk ik vaak, laat mij maar gewoon bloggen over wat ik leuk vind, de reviews laat ik aan anderen over.
  Marieke onlangs geplaatst…#2 Verlangen naar My Profile

  • Reply babyisthenewblack 16 januari 2017 at 13:52

   Het is ook verleidelijk om gratis leuke producten aan te nemen. Ik heb het commerciële nu lekker helemaal los gelaten en dat voelt onwijs fijn kan ik je zeggen. Je kunt best nog eens een review schrijven, maar doe dat dan omdat je daar zelf echt heel happy van wordt. Je hoeft je zeker niet te meten met alle andere bloggers die er zijn, een beetje zelfvertrouwen is wel belangrijk. Probeer te zoeken naar wat een artikel/review echt JIJ maakt. Geef het een twist, quotes, gekke titels, zelfgemaakte illustraties, zelfgemaakt foto’s. Zorg dat het dicht bij jezelf blijft. Als het niet weer een of andere review is die op de grote hoop gegooid kan worden spring je eruit en val je op. Oh en het aller belangrijkst: schrijf zonder fouten! Laat iemand desnoods je stuk even doornemen. Zeker als het voor een klant is moet dat absoluut goed zijn.

   Maar persoonlijke stukken blijven ook gewoon fijn. Nogmaals: een review kan best af en toe. Thanks voor je reactie 🙂

 • Reply Lindsay | lindsayvallen.nl 16 januari 2017 at 09:48

  Hey darling! Lekker dat je er weer bent, met je volle gewicht (des te meer jij des te beter 😉 We hebben hier natuurlijk al vaker over gesproken, wat dat betreft staan we er wel hetzelfde in: het moet inderdaad wel geloofwaardig zijn, en fijn geschreven is ook mooi meegenomen. Ik ‘promoot’ ook alleen waar ik zelf mijn centen aan zou willen uitgeven en blij van word, en dat betekent dat 80% van het aanbod een nee krijgt. Maar dat is prima, daar voel ik me ook lekker bij. Ik ben zelf wel blij dat ik niche-loos (?) ben haha, kan ik lekker doorratelen over alles wat ik wil 🙂 Props pop en dikke kus!

  • Reply babyisthenewblack 16 januari 2017 at 13:47

   LIEF! Ja dat niche-loos vind ik ook een goed plan. Ik wil niet per se ergens onder vallen maar de naam van mijn blog is al een give away eigenlijk. LOL. Ik ga even zien hoe ik het de komende tijd ga invullen. In ieder geval lekker schrijven over wat ik te gek vind en me niet meer bezig houden met randzaken. Daar heb ik mijn kantoorbaan voor 😉 Dikke zoen terug!

 • Reply Hanna 16 januari 2017 at 14:04

  Wat ben je weer goudeerlijk. Heerlijk om te lezen. Ik merk zelf ook dat je soms te snel mee gaat in de reviews en dat ik dan wel achteraf denk: ja leuk zo’n stuk speelgoed maar was dat het waard? Maar goed ook wel leuk om af en toe wat te krijgen hoor haha! Blijft elke keer een afweging maken. Tof dat je het zo op deze manier aanpakt en leuk dat je weer gaat bloggen want ik vind je schrijfstijl echt zo te gek! X

  • Reply babyisthenewblack 16 januari 2017 at 14:07

   Thanks lieve Hanna! Ik voel je hoor, het IS ook inderdaad hartstikke leuk om dingen te krijgen en om af en toe een leuke samenwerking te hebben. Blijf dicht bij jezelf dan komt dat helemaal goed. Lief je compliment over schrijfstijl, dat zijn de mooiste complimenten die ik kan krijgen. <3

 • Reply Marieke 16 januari 2017 at 22:16

  Oh yes weer een artikel ? ik vind je blog geweldig, heerlijk en bovenal vol humor!
  Ik hou dr van! Wat je zegt klopt wel…daarom is het zo leuk dat jij juist een tikkeltje anders bent!

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 16 januari 2017 at 23:09

  Jaaaaaaa daar is ze weer!! Je bent altijd mijn favoriete blogster gebleven. Niemand schrijft zo goed zoals jij. Zelf doe ik nog wel samenwerking, het is soms gewoon erg verleidelijk. Maar ik probeer nu wel de balans te vinden, want het loopt een beetje uit de klauwen soms (heb ook over CV-ketels geschreven haha). Kan niet wachten op al je nieuwe persoonlijke blogs!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…100 vragen die niemand ooit aan je stelt (en dat is misschien maar goed ook ;-))My Profile

 • Reply yvonne 17 januari 2017 at 12:12

  Leuk dat je er weer bent! En ik heb mij ook nooit gestoord aan de reclame omdat ik het idee had dat jij niet alleen maar random schreef over vanalles en nog wat.

 • Reply Fem 18 januari 2017 at 21:52

  Leuk dat je er weer bent! Ik kwam hier weer eens neuzen omdat ik laatst dat hippe tentje in Breda bezocht met baby waar jij ooit over schreef. En dat was me toch leuk en lekker en kindvriendelijk! Thanks!

 • Reply Janneke 29 september 2017 at 13:50

  Wat een leuke artikelen schrijf je. Ik zit echt te genieten!

  • Reply babyisthenewblack 1 oktober 2017 at 21:48

   Wat ontzettend lief van jou Janneke, dank je wel! Daar doe ik het voor 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge