Bijzonder, Hotspot, kids, Lifestyle

Een Nijntje ho(s)telkamer? Dat ziet er ZO uit.

11 mei 2017

Gisteren trokken mijn peutertje en ik richting Utrecht met de trein omdat we uitgenodigd waren door hostelketen Stayokay. Daar werd een heuse Nijntje-kamer geopend door niemand minder dan Nijntje zelf en Kim-Lian van der Meij. 

Nu we tegenwoordig in Amsterdam wonen, zitten we bijna overal super dicht in de buurt. Meestal zijn de uitnodigingen die ik ontvang in Amsterdam maar nu moesten we een uitstap richting Utrecht maken en boy wat is dat toch een fijne stad ook! Met het afstandsgevoel van Breda-de rest van Nederland nog onbewust in mijn achterhoofd was ik verrast over hoe snel we er waren met de trein.

Warm welkom

Aangekomen bij de Stayokay locatie op het Neude (middenin de frikkin stad) stond daar een gigantische Nijntje heel wild naar ons te zwaaien. Roos schoot direct in paniek-modus want dit was toch wel even andere koek dan de gezellige dikkerd die we altijd op tv zien…Een high five en een sticker met haar naam op het spijkerjack en het ijs was gebroken. Wat ook hielp was het enthousiast onthaal van mijn sister from another mister Lindsay van Lindsayvallen.nl en haar meisje Tara.

Om op te vreten!

Eenmaal in het restaurant van Stayokay was het een vrolijke chaos. Rondrennende kinders, taarten in alle kleuren en vormen, pakjes drinken, flesjes Fristi, doosjes met rozijnen, werkelijk aan alles was gedacht. Hoewel het allemaal als ongeorganiseerd KLINKT dat was het allerminst hoor, alles was perfect verzorgd en we voelden ons direct heel welkom. Uiteraard vielen we direct aan op de taartjes en niet snel daarna begon het programma.

Nijntje op de fiets

In het restaurant was een fijne plek ingericht met allerlei Nijntje spullen dat het decor moest vormen voor de voorstelling ‘Nijntje op de fiets’. We zochten allen een plekje uit (heel fijn was dat we met een hee goed aantal mensen en kinderen waren,  niet te weinig maar ook zeker niet teveel. Daar was volgens mij heel goed over nagedacht.) De kindjes deponeerde hun derrière op de kussentjes vooraan en voor onze billen waren stoelen daarachter neergezet. Drie kwartier lang hebben vrijwel alle kindjes – en de ouders – ademloos zitten kijken naar een vrolijke mevrouw met prachtige stem die vol expressie een prachtig verhaal van Dick Bruna vertelde en uitbeeldde. Inclusief toffe liedjes gespeeld op een heel klein pianootje. Noem me truttig maar ik vond dit fantastisch!

Moment suprème

Na de toffe voorstelling hield de directrice van Stayokay een introductie over de hostelketen en over het hoe en waarom van de Nijntjekamer. Dit deed ze met een stapeltje Nijntje boekjes naast haar. Boekjes die al meer dan 50 jaar oud waren en veelvuldig gelezen. Nijntje is tijdloos en van iedereen zo blijkt. Maar dit wisten we eigenlijk al wel. De directrice bedankt in het bijzonder ook nog even Dick Bruna, want zonder Dick had Nijntje nooit bestaan. Bedankt Dick Bruna!

De echte opening van de Nijntje kamer bestond uit twee delen. Allereerst overhandigde zangeres en presentatrice Kim-Lin van der Meij een doos met daarin een enorme sleutel aan Nijntje herself. Daarna gingen we met ALLE kindjes richting de kamer en hebben we hem vakkundig GESLOOPT! Nee grapje natuurlijk.

Drukke bedoeling in de kamer want hij is voor vier personen en we stonden er met 140 man in (overdrijven is mijn lievelings). Kim-Lian las nog een gezellig verhaaltje voor, we pakten beneden nog een high five van Nijntje mee en kleurden alsof ons leven ervan afhing nog wat platen vol. Wat een top middag!

Worteltjessap for the win!

Over de kamer

De vierpersoonskamer in Utrecht is volledig gedecoreerd in Nijntje-stijl en voorzien van eigen sanitair en een speelgoedkist met Nijntje-spelletjes en -accessoires. Zo vind je in de kamer Nijntje-lampen, een Nijntje-zitzak, -muurschilderingen, -handdoeken en -beddengoed. Kinderen kunnen hier volop genieten van hun favoriete konijn. Als de avond valt, dromen zij zelfs weg onder een ware Nijntje-sterrenhemel.

WIN een nachtje in de Nijntje-kamer

Klinkt dit je allemaal ongelooflijk te gek in de oren? Dan heb ik misschien wel wat leuks voor je. Je kunt een overnachting winnen in deze toffe kamer met je gezin. Meedoen kan door onder deze foto te reageren op de Facebookpagina van Nijntje. 16 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Ik duim voor je!

Ik ga er hopelijk snel een keer slapen met de verkering en Roos. Als we dat doen dan laat ik jullie dat natuurlijk weten. 🙂

Oh ja, bijna vergeten, we kregen nog een heel tof tasje met Nijntje-cadeautjes mee. Dit zat erin:
– Twee boekjes van Nijntje <3
– Een klein knuffeltje
– Nijntje koek!
– Potloodjes
– Kleurplaten
– Stickers
– Boekjes over de Nijntje kamer en het Nijntje museum

Thanks Nijntje en Stayokay!

JOE! GROETJES!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply yvonne 11 mei 2017 at 22:43

  Wat leuk om te zien en te lezen! Lijkt mij echt onwijs leuk voor kinderen. ( p.s. in je tekst staat het woord donder ipv zonder.)

  • Reply babyisthenewblack 12 mei 2017 at 10:20

   Hey Yvonne, super lief je berichtje. Dank je! Ik heb het aangepast.
   En inderdaad, het is ontzettend tof voor kinderen. Het is uiteraard zoals de naam al doet vermoeden geen overdaad aan luxe maar de kamer is heel tof ingedeeld en zeker voor kleintjes ideaal. Super om te combineren met een bezoek aan het Nijntje museum.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge