In de media, Lifestyle, Persoonlijk

Genomineerd, ik ben het! Beste twitteraar

12 mei 2017

Jeetje jongens, wat is er allemaal gaande de afgelopen week?? Ik weet niet wat ik meemaak joh. Voor de mensen die alles gemist hebben; ik ben genomineerd voor beste Twitteraar van het land door De Beste Social Media. Dat is een onwijze eer natuurlijk en ik ben nog nooit zo beloond voor het doen van precies NIETS nuttigs! ūüėȬ†

Voor wie NUL zin heeft dit hele epistel door te lezen; STEMMEN KAN ONDERAAN!

Want waar ben ik nou éigenlijk mee genomineerd?

Met het – al dan niet grappig – Twitteren over de dingen die ik meemaak en waar ik iets van vind. Allemaal hartstikke zoals ik het echt meemaak en dat is vaak gewoon echt heel sullig. Dat zet ik dan in 140 (of minder) tekens in een kek Tweetje en plots ging dat als een malle overal naartoe.

Het afgelopen jaar had ik wat virals. Die gingen dan ook √©cht het hele land door en kwamen terecht op websites en Facebookpaginas van DIWMOTZ en De Beste Social Media. Zij hebben er eigenlijk voor gezorgd dat nog veel meer mensen van mijn onkunde, knulligheid, kookcatastrofes en na√Įviteit konden genieten.

Zo maakte DIWMOTZ dit overzichtje van Tweets.

En De beste Social Media deed dat zelfs twee keer. Hier en Hier.

De Beste Social Media reikt sinds een aantal jaar heuse awards uit op het gebied van social media. Dat gaat voornamelijk om merken en bedrijven die social media op een professionele manier inzetten. Sinds dit jaar is daar ook de categorie beste Twitteraar bijgekomen en ik vind het natuurlijk te gek dat ik in dat rijtje genomineerd ben.

Is Twitter dan echt zo leuk?

JA! Als je dat aan mij vraagt krijg je altijd een volmondige JA je kant op geslingerd. Ik Twitter al sinds 2009 en waar dat toen nog gewoon was om te vertellen of ik had gepoept, met wie en hoe vaak, inclusief foto’s (shit, waar ‘gepoept’ staat moet natuurlijk ‘gegeten’ staan), werd dat in de loop der jaren wel een beetje anders.

Echte vrienden

Ik leerde bergen nieuwe mensen kennen en door actief te Twitteren, dus losse tweets te plaatsen, maar OOK te reageren op anderen kwam ik best snel tot een hele leuke kring van mensen. Ik spreek een heleboel mensen gewoon dagelijks en heb er inmiddels ook al een heleboel ontmoet. Er zijn zelfs vriendschappen ontstaan en waarbij dat voor veel mensen nog steeds heel gek klinkt, hoort Twitter gewoon ontzettend bij mijn sociale leven. Het is helemaal niet gek meer als je iemand ‘via Twitter kent’ en daarmee bevriend raakt. Net zo goed als dat het niet meer vreemd is dat mensen elkaar via een datingapp leren kennen.

Nieuws

Daarnaast ben ik via Twitter altijd als eerste op de hoogte van het nieuws. Gebeurt er iets op de wereld? Twitter is waar ik mijn nieuws vandaan haal. Je moet kunnen filteren en soms een sterke maag hebben maar zeker op dat soort momenten ben ik ongelooflijk blij dat Twitter wereldwijd bestaat.

Uitgedaagd worden

Maar ook word ik regelmatig uitgedaagd om over dingen na te denken die wellicht anders niet op mijn pad zouden zijn gekomen. Discussies die gevoerd worden op Twitter en waar je Рsoms ongevraagd- wordt ingezogen. Ook lees ik veel stellingen van anderen en door actie-reactie zie je veelal hoe mensen een bepaalde denkwijze uitleggen, standpunten duidelijk maken, idealen proberen over te brengen op de ander. Ik heb al zo zo zo veel geleerd door Twitter!

Steun

Ook zie ik veel steun om me heen. Als er met iemand iets ergs/verdrietigs gaande is en diegene maakt dat openbaar via Twitter, komt er over het algemeen ongelooflijk veel steun. Ik heb een aantal maal mogen meemaken dat ik zelf van alle kanten berichtjes ontving van mensen en je kunt nog zoveel zeggen over hoe hard de maatschappij is en hoe asociaal en oppervlakkig social media ons maken, maar dat soort momenten bewijzen voor mij het absolute tegenovergestelde.

Haat

Ja, er is haat. En ja, die haat was er – denk ik – altijd al. Haat richting mensen, denkwijzen, wereldproblemen etc. Maar Twitter (en andere sociale media) maken deze haat plots zichtbaar. Dat kan heel vervelend zijn en vind ik in heel veel gevallen heel erg om te lezen. Maar de haat brengt ook de discussie op gang. Soms is dat discussie die niemand zal gaan winnen maar heel soms komt er w√©l echt iets uit. En om die ‘heel soms’ ben ik blij en dankbaar. En om die ‘heel soms’ vind ik Twitter (sociale media) te gek en een blijvertje.

Zo ‘NIETS’ als ik het in het begin noemde, is Twitteren dus eigenlijk niet. Naast dit alles wat ik hier net heb neergekwakt, heb ik ook op het gebied van werk al een boel aan Twitter te danken. Ik probeer enorm mezelf te blijven maar ook tussendoor te laten zien wat ik kan en waar ik voor sta.

Maar genomineerd dus Suus? Tof, en nu?

Nu kun je op mij stemmen. Dat kan tot 22 mei en daarna gaan we zien of ik inderdaad die award in ontvangst mag nemen (DOODENG).

Stemmen kan HIER en je zou mij er super blij en zenuwachtig mee maken. WIE WIL DAT NOU NIET?

Stem je op mij, laat het me weten hieronder of op Facebook/Twitter/Instagram. Als ik win komen jullie allemaal in mijn overwinningsspeech! <3

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nicole 12 mei 2017 at 15:29

  Ik heb uiteraard op je gestemd! Ben zelf geen enorme actieve twitteraar en heb een haat liefde verhouding met het medium, maar jouw tweets lees ik heel graag!
  Nicole onlangs geplaatst…Waar was ik nou in hemelsnaam zo druk mee? – 9 Redenen waarom een tweede kindje een verademing isMy Profile

  • Reply babyisthenewblack 12 mei 2017 at 15:30

   Wat ontzettend lief Nicole! Dank je wel. XXXX

 • Reply Yvonne 12 mei 2017 at 15:38

  Ik vind het zeker niet niks! had al op je gestemd want het is je zo gegund! Xx

  • Reply babyisthenewblack 22 mei 2017 at 20:16

   Zo lief Yvonne!! <3

  Leave a Reply

  CommentLuv badge