Bijzonder, In de media, Lifestyle

Gratis naar het Stedelijk museum? HET KAN!

24 mei 2017

Die kop is natuurijk hartstikke om jullie aandacht te trekken en dat is gelukt HOEZEE! Het is clickbait maar niet eentje die je teleur gaat stellen, dat beloof ik! Je kunt namelijk ECHT gratis naar het Stedelijk Museum in Amsterdam en wel nog tot en met 9 juni. 

Stedelijk X is terug!

Tijdens Stedelijk X opent het Stedelijk de deuren om te luisteren naar inspirerende Amsterdammers.

Vorig jaar vroeg het Stedelijk een aantal inspirerende, jonge Amsterdammers een tour langs hun favoriete werken in het museum samen te stellen. De tours boden een snelle rondleiding door het museum voor mensen met een volle agenda, gemaakt dóór mensen met een volle agenda.
Deze traditie zetten ze dit jaar voort.

Mayra X Stedelijk

Deze maand is de beurt aan Mayra Louise de Wilde, journalist, oprichter van The Publisized en een van de frontvrouwen van de Self Love & Body Positivity movement in Nederland. Zij koos tien werken uit die haar persoonlijk raken.

Ik werd door Mayra uitgenodigd om de openingsavond bij te wonen van haar eigen tour. Dat was er eentje om nooit meer te vergeten. De tour bracht ons langs prachtige en heel diverse stukken terwijl Mayra ons ‘toefluisterde’ waarom ze specifiek voor deze werken heeft gekozen. Allemaal met een knipoog naar self love en body positivity. Ook was er tijd voor feest met hapjes, drankjes en some serious booty shaking!

Bijzonder, ontroerend, inspirerend en ontwapenend. Dat is alles wat deze tour is en volgens mij weerspiegelt dat 100% wie Mayra is. In ieder geval wie ze VOOR MIJ is. 

Onder de indruk

Ik was heel erg onder de indruk van de tour die Mayra heeft samengesteld. Prachtige werken met elk een mooi verhaal vanuit haar perspectief. Ze vertelt onder andere waarom ze koos voor een werk en waar het volgens haar voor staat. Een absolute aanrader om de tour zo te volgen op je eigen tempo met in je oor de notes van Mayra. Je ziet kunst op een hele andere manier en door de ogen van een ander gecombineerd met die van jezelf.

Haar audiotour is voor iedereen online beschikbaar. Download de SoundCloud app of beluister de playlist hier

Kan ik dan nu gratis naar binnen?

Nou daar is ie hoor, echte Hollander die je bent. Je kunt tot en met 9 juni gratis van deze fantastische tour genieten door bij de entree de naam van Mayra te laten vallen. HAVE FUN!

Fotocredit: Twycer / www.twycer.nl

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply yvonne 30 mei 2017 at 22:06

    Wat was het een toffe avond he?

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge